2024. április 18., csütörtök

A jó forma Kínában is kitart

Folytatta tökéletes felkészülési sorozatát a hétvégén rajtoló kínai világbajnokságra készülő szerb kosárlabda-válogatott, Aleksandar Đorđević fiai – immár az ázsiai ország Senjang városában – előbb Olaszországot (71:65), majd Új-Zélandot (88:78) verték.

Második alkalommal néztek szembe a vb-n is leendő csoportellenfél olaszokkal a Sasok, és bár most nem ütötték ki olyan mértékben őket, mint az első, Akropolisz-kupán rendezett összecsapáson (96:64), végül hibátlan maradt a mérleg. A szerbek kiváló első félidő (47:34) után kiengedtek, az olaszok többek között egy 17:0-s szériával teljesen visszajöttek a meccsbe, de a hajrában Jokićék újra felébredtek. Bogdanović 15, Bjelica 10 ponttal zárt.

Vasárnap az ugyancsak vb-résztvevő Új-Zéland volt az ellenfél, a „kivik” ellen magabiztosabb győzelmet aratott a csapat, a siker nem került veszélybe. Az eredmény még az óceániai gárdának kedvez, tekintve, hogy az utolsó negyed elején, egy Micić-tripla után 20 pont is volt a különbség (73:53), az utolsó percekben azonban faragtak rajta. Ezúttal Milutinov (19) és Marjanović (17) volt a legeredményesebb a győztesek sorából, Jokić 8 ponttal, 11 lepattanóval és 5 gólpasszal zárt, míg Đorđević mester úgy döntött, pihenteti Raduljicát és Bogdanovićot.

Szerbia az utolsó alapozó meccsen Franciaországot is megverte 61:56 arányban, vagyis tökéletes felkészülési mérleggel várja a vb-t.