2024. április 19., péntek
KERÉKPÁROZÁS – VUELTA

Bennett újabb győzelme

A mozgalmas nyitóhétvége után a Vuelta harmadik szakasza hozott egy kis nyugalmat a mezőny számára. Az Alicantéban végződő, 188 kilométeres etapon három, második kategóriás csapatban tekerő hazai versenyző alkotta a szökést, Saez, Madrazo és Rubio. A Spanyolország délkeleti részén fekvő tengerparti városban sík befutó várta a versenyzőket, előtte a nap során két harmadik kategóriás emelkedőt kellett teljesíteni, a másodikon fogták be az élbolyt. A hegyek nem bizonyultak döntőnek, de azért megnehezítették jó néhány sprinter dolgát, akik jórészt vissza tudtak zárkózni, egyedül Gaviria szakadt le. A hátszeles, ezáltal hatalmas tempójú befutón végül az idén tizenkettedik diadalát arató ír bajnok Sam Bennett volt a leggyorsabb.

Stojnić belejött

Két hétvége alatt második győzelmét könyvelte el az olaszországi Franco Ballerini nevelőcsapatnál versenyző szerb Veljko Stojnić. A 20 éves zombori múlt héten az U23-as Firenze–Viareggio egynaposon diadalmaskodott, most pedig a Circuito Castelnovese elnevezésű versenyen volt a leggyorsabb. Stojnić a Castelnuovo Scrivia város körüli pályán az utolsó körben szökött el a mezőnytől, és közel egyperces előnnyel nyert.

Végeredmény, 3. szakasz (Ibi. Ciudad del Juguete–Alicante, 188 km): Sam Bennett 4:25:02 óra, Edward Theuns, Luka Mezgec, Jon Aberasturi, Phil Bauhaus a. i. stb. Az összetett állása (még 18 szakasz van hátra): Nicolas Roche Nairo Quintana +2, Rigoberto Urán +8, Mikel Nieve +22, Miguel Ángel López +33 mp stb. Circuito Castelnovese (125 km): Veljko Stojnić 2:46:37 óra, Szergej Rosztovcev +57 mp, Stefano Frigerio, Mattia Bevilacqua, Nicolas Jaramillo a. i. stb.