2024. április 20., szombat
9. KANIZSA-KUPA

A Nexe győzelme

A magyarkanizsai sportcsarnokban kilencedik alkalommal rendezték meg a Kanizsa-kupa elnevezésű nemzetközi kézilabdatornát. A tornán négy csapat, egy hazai és három külföldi vett részt, a belgrádi Partizan, a našicei Nexe, a horvátországi Premierliga 2. helyezettje, a szkopjei Metalurg, az észak-macedóniai Szuperliga 3. helyezettje és a Ramhat Hashron, az izraeli I. liga 4. helyezettje, valamint versenyen kívül a magyarországi Budakalász.

A torna résztvevői és lelkes szervezői (Puskás Károly felvétele)

A torna résztvevői és lelkes szervezői (Puskás Károly felvétele)

Eredmények, barátságos mérkőzés: Ramhat Hashron–Budakalász 26:21 (13:13). A legjobb góldobók: Milan Pavlović 7, illetve Tóth Ádám 7 góllal. Partizan–Nexe 25:37 (12:20). A legjobb góldobók: Milomir Radovanović 5, illetve Ivan Vida 8 góllal. A Partizan kezdett jobban, a 10. percig vezetett, de utána a Nexe kerekedett felül, és már az első félidőben nagyarányú vezetést szerzett. A második félidőben a Nexe fokozta a tempót, és végül fölényes győzelmet aratott. Metalurg–Ramhat Hashron 30:32 (14:15). A legjobb góllövők: Milan Popović és Marjan Marić 7-7, illetve Predrag Vejin és Đorđe Đekić 7-7 góllal. Az első félidő egyenrangú játékkal indult, a hajrában a Ramhat Hashron átvette a vezetést, és minimális előnyével tértek pihenőre a csapatok. A második félidőben a Ramhat Hashron hat góllal is vezetett, a hajrában felzárkózott a Metalurg, de végül az izraeli csapat két góllal nyerte meg a mérkőzést. Partizan–Ramhat Hashron 20:29 (9:16). A legjobb góldobók: Milomir Radovanović és Petar Bešir 5-5, illetve Amit Gal 9 góllal. A mérkőzés már az első félidőben eldőlt, amikor az izraeli csapat hétgólos előnyre tett szert. A második félidőben is a Ramhat Hashron dominált, és végül fölényes győzelmet aratott. Nexe–Metalurg 29:27 (14:15). A legjobb góldobók: Ivan Pešić 8, illetve Mice Šiljegov és Marjan Marić 7-7 góllal. Az első félidő egyenrangú játékot hozott, de minimális Metalurg-vezetéssel zárult. A második félidőben váltakozva vezettek a csapatok, végül szoros küzdelem után nyert a Nexe csapata. Metalurg–Partizan 28:23 (12:11). A legjobb góldobók: Milan Popović 9, illetve Milomir Radovanović 7 góllal. Az első félidő elején a Partizan volt a jobb, de a félidő minimális Metalurg-vezetéssel zárult. A második félidőben a Metalurg játszott fölényben, és végül biztos győzelmet aratott. Nexe–Ramhat Hashron 32:28 (17:16). A legjobb góldobók: Ivan Pešić és Halil Jaganjac 6-6, illetve Gil Pomeranz 7 góllal. Az első félidőben az izraeli csapat három góllal is vezetett, de a félidő végére feljött a Nexe, és egygólos előnyre tett szert. A második félidőben a Nexe átvette a kezdeményezést, és végül megérdemelt győzelmet aratott.

A végső sorrend: 1. Nexe 6, 2. Ramhat Hashron 4, 3. Metalurg 2, 4. Partizan 0 pont. Kupagyőztes a Nexe csapata.

A torna gólkirálya: Milomir Radovanović (Partizan) 19 góllal. A legjobb kapus: Moreno Car (Nexe). A legjobb játékos: Vili Kobilaš (Metalurg).

Az idei tornán is a hagyományokhoz híven kemény, színvonalas és sportszerű mérkőzéseket láthattak a szurkolók. Nyolcadik alkalommal veszünk részt ezen a tornán, és nagyon örülünk ennek a győzelemnek. Ez a torna jó felkészülés az őszi bajnoki idényre és a nemzetközi kupaversenyekre. A torna szervezésével és a vendéglátással elégedettek vagyunk, úgyhogy jövőre is Magyarkanizsán leszünk – mondta Franjo Leličić, a Nexe segédedzője.

Az idei tornán egyenrangú csapatok sportszerű és remek mérkőzéseinek voltunk szemtanúi, talán a Partizan volt egy kicsit gyöngébb, de ők most fiatal játékosokkal szerepeltek. Ki kell emelni az újonc izraeli csapatot, amely némi meglepetésre remek csapatjátékkal a második helyen végzett. Szeretném megköszönni a magyarkanizsai és a környékbeli szurkolóknak, akik kilátogattak a mérkőzésekre, és úgy gondolom, élvezték a kézilabda minden szépségét – zárta a tornát Dukai Ferenc fő szervező.