2024. március 29., péntek

Ingyenes tangóest a városházán

A Piazzolla Fivers muzsikál

2017-ben a Grazi Művészeti Akadémia fiatal zenészei, Renata Zima szerbiai hegedűs, Luka Lovrenović horvátországi harmonikás, Andreas Liebminger ausztriai nagybőgős, Dominik Carević horvátországi villanygitáros és Georg Wiedner ausztriai zongorista Piazzolla Fivers néven együttest alakítottak. Hasonló hangszereken muzsikálnak, mint Astor Piazzolla neves argentin zeneszerzőnek az eredeti együttese.

A Piazzolla Fivers fiatal zenészei Astor Piazzollán kívül más, kevésbé ismert tangószerzők műveivel, továbbá a klasszikus zeneszámok feldolgozásaival szerepeltek Ausztriában. Az együttes tagjai 2018 áprilisában a Grazi Művészeti Akadémia tangó-műhelymunkáján jeles tangóművészektől tanultak, és kiérdemelték, hogy a zárókoncerten fellépjenek. Sőt az erről készült hanghordozón – a szervezők kérésére – ők adják elő az Adios Nonino című Astor Piazzolla-szerzeményt.

A tangóestre, amelyre kedden, 20 órakor kerül sor a városháza dísztermében, a belépés díjtalan. A rendezvényt Újvidék Zenekedvelő Ifjúsága szervezi.

Aki élvezni szeretné a tangókoncertet, ajánljuk, hogy a korlátozott férőhelyek száma miatt fél órával a koncert kezdete előtt legyen a rendezvény színhelyén.