2024. április 16., kedd

Györe–Kecmanović a rajton

Fortuna istennő nem mosolygott rá Györe Lászlóra a New York-i sorsoláson. A zentai játékos, ha célja a 2. forduló, visszavágóra kényszerül fiatal honfitársával, a jó formában levő Miomir Kecmanovićtyal, aki ellen márciusban Indian Wellsben veszítette el eddigi egyetlen hivatalos meccsüket. A győztesnek a folytatásban sem lesz könnyű dolga, hisz a dél-afrikai Kevin Anderson következik…

Györe László (forrás: Beta/AP)

Györe László (forrás: Beta/AP)

A címvédő Novak Đoković a rajtra a spanyol Roberto Carballest kapta, a 2. fordulóban, rövid időn belül másodszor, az amerikai Sam Querrey-vel, a 3. fordulóban pedig honfitársával, Dušan Lajovićtyal játszhat, feltéve persze, hogy az ópázovai előbb legyőzi a belga Steve Darcist, majd a KudlaTipsarević meccs továbbjutóját is. A nyolcaddöntőben Novak akár Györével vagy Kecmanovićtyal is összekerülhetne, abban a csoportban azonban Anderson, Wawrinka és Hurkacz is ott lesz.

Ha Đoković ezt a négy akadályt veszi, jöhet a visszavágó Danyiil Medvegyevnek a Cincinnatiben elszenvedett vereségért, az elődöntőben pedig az ötszörös bajnok Roger Federer a várható rivális. Az alsó ágon Rafael Nadal, Dominik Thiem, Alexander Zverev, Sztefanosz Cicipasz, Karen Hacsanov, Roberto Bautista, Nick Kyrgios és Marin Čilić a leghangzatosabb nevek. Fucsovics Márton a grúz Nikoloz Baszilasvilivel kezd, aki ellen, három idei győzelemmel, 5:2-re vezet, Filip Krajinović első riválisa pedig a német Cedrik-Marcel Stebe.

A női egyéni sorsolásának legkiemelkedőbb híre, hogy az 1. fordulóban két volt világelső és New York bajnoka, az amerikai veterán Serena Williams és az orosz Marija Sarapova méri össze az ütőjét. Serena 19:1-re vezet, az orosz csak 2004-ben Wimbledonban győzött, azóta az amerikai zsinórban 18 meccset nyert. Nem örülnek a sorsolásnak a román szurkolók sem, hisz kedvencük, a volt világelső Simona Halep már a nyolcaddöntőben összekerül védencével, Indian Wells és Toronto idei bajnoknőjével, a 19 éves és kanadai színekben szereplő Bianca Andreescuval.

Ivana Jorović a lengyel tehetség Iga Świątek, Aleksandra Krunić pedig a lett Jelena Osztapenko ellen kezd. Jorovicék még nem játszottak, Krunić pedig 1:0-ra vezet.

A selejtező utolsó fordulójában az este Nina Stojanović az amerikai Taylor Townsenddel, Babos Tímea pedig a szintén amerikai Varvara Lepchenkóval játszott a tábláért.