2024. április 25., csütörtök
LABDARÚGÁS - SZUPERLIGA

Reflektorfényes győzelem

Továbbra is veretlen a topolyai TSC

Meglehetősen dekoncentráltan kezdett Zentán a TSC az Inđija ellen, a topolyai gárda a végén mégis magabiztos győzelemmel zsebelte be a három pontot. A városi stadionban kb. 1500 néző követte a mérkőzést, mely 2:0-s TSC sikerrel zárult.

Az I. ligában tavaly már találkozott a két csapat, akkor a három meccsből kettőt a topolyaiak nyertek. Vasárnap este a reflektorok adta fényességben a vendégek kezdtek jobban és az első félidőben többször is Filipovićnak kellett hárítania. Hiába azonban Rogač életveszélyes fejese és Milosavljev felső kapufája, a gólokat a hazaiak lőtték. A 9. percben Szilágyi nem sokat gondolkodott, távoli lövése pedig a jobb alsóban kötött ki. Az első félidő közepe felé kissé lenyugodtak a kedélyek, hogy aztán a hajrában igazi vérre menő csata alakuljon ki. A 44. minutumban egy gyönyörű szabadrúgás-kombinációnál Antonić vette mellre a labdát a tizenhatosban, a játékszer pedig Tomanović elé került, aki ziccerhelyzetben nem hibázott, és megduplázta a topolyai együttes előnyét.

A második játékrész hasonló játékot hozott, mint az első 45 perc: az Inđija támadott, a TSC állta a rohamokat. Szabó Zoltán legénysége tanult a múlt heti hibából, amikor a Vojvodina ellen kétgólos vezetést vesztettek el, s fokozottan ügyeltek a vendégek offenzíváira. A kontratámadásokra berendezkedett TSC Szilágyi helyzetfelismerése révén került újra gólhelyzetbe, Preković azonban résen állt. A 77. percben a hazaiak védelme a gólvonalról mentett. A hátralevő szűk negyed órában nem változott az eredmény.

A topolyaiak győzelmükkel 6 forduló után 16 pontosak a szerb Szuperligában, s jelenleg második helyen állnak a táblázaton a szintén 16 pontos, de jobb gólkülönbséggel rendelkező Vojvodina mögött. A TSC jövő héten a Partizannal mérkőzik, szeptember 14-én a Mačva vendégeskedik Zentán.