2024. április 20., szombat

Újvidéken járt a kanadai nagykövet

Miloš Vučević polgármester a városházán ünnepélyes keretek között fogadta Kati Csabát, Kanada belgrádi nagykövetét

Újvidék polgármestere üdvözölte a kanadai nagykövetet, majd reményét fejezte ki, hogy Kanada és az újvidéki önkormányzat együttműködése továbbra is sikeres lesz, Kanada és Újvidék polgárai között pedig még gyümölcsözőbb lesz az együttműködés.

Kati Csaba megköszönte a vendéglátást, majd kifejtette: most jár másodszor Újvidéken, és mindig örömmel jön a tartományi székvárosba.

A nagykövet-asszony két világhírű kanadai cég küldöttsége kíséretében érkezett Újvidékre, és bemutatták a Smart City platformot, amelyet világszerte több tíz városban alkalmaznak. Ezenkívül szemléltettek egy olyan rendszert, amely nagyban megkönnyítheti az önkormányzat dolgát a kerékpárok, valamint az elektronikus kerékpárok kölcsönzésében, mert kiváló alternatív megoldást jelenthet a városi tömegközlekedés túlterheltségének a megszüntetésére.

Újvidék polgármestere hangsúlyozta, az önkormányzat folyamatosan dolgozik a tartományi székváros gazdasági potenciáljának a növelésén, valamint a külföldi vállalatok által támasztott feltételek megteremtésén. A külföldi vállalatok idevonzása az egyik legfontosabb célja az újvidéki önkormányzatnak, mert az itteni működésük nagymértékben hozzájárul a város fejlődéséhez, valamint a jobb életminőség megteremtéséhez. A külföldi vállalatok által alkalmazott új megoldások lehetőséget adnak a város folyamatos fejlődéséhez, és a befektetési klíma növeléséhez.