2024. április 20., szombat

A félmaraton napján az idén is gyermekfutamok

Szeptember elsején a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Szabadkai Félmaraton kísérőrendezvényeként az idén is, csakúgy mint a korábbi években, gyermekfutamokat rendeznek, így a legkisebbeknek is lehetőségük nyílik arra, hogy megmérettessék magukat. A gyermekfutamok főszervezője az idén ötéves Active Kids Sportegyesület.

Lapunknak az Active Kids elnöke, Nagy Csaba nyilatkozott a gyermekfutamokkal kapcsolatban.

Gyermekfutam a tavalyi félmaratonon (Fotó: Benedek Miklós)

Gyermekfutam a tavalyi félmaratonon (Fotó: Benedek Miklós)

– A futamokat a Horizont Sportegyesülettel közösen szervezzük. A résztvevőknek korosztálytól függően 150–600 méter közötti távot kell teljesíteniük. A legrövidebb távon a babakocsis futamokat szervezzük meg, ezt az eddigi tapasztalataink szerint nagyon élvezik a szülők és a gyerekek is, éppen ezért a továbbiakban is meg szeretnénk rendezni. A program 7.30-kor a regisztrációval kezdődik, 8.30-kor a futamokkal folytatódik, amik várhatóan 9.15-ig befejeződnek, majd átadják a helyet a felnőtt futóknak. A rendezvényre a város központjában a főtéren és a Korzón kerül sor – fogalmazott Nagy Csaba.

A Szabadkai Félmaraton mellett megrendezett gyermekfutamokon tavaly 480-an vettek részt, és a szervezők az idén ezt a számot szeretnék megnövelni. A tapasztalatok szerint a legtöbben Szabadkáról, illetve a környező településekről neveznek a gyermekfutamokra, de arra is volt példa, hogy a külföldről érkező felnőtt futók magukkal hozták a családjukat, és a gyerekeiket benevezték a gyermekfutamokra, ami ezáltal nemzetközi karaktert is kapott. A futamokra való nevezés már megkezdődött, és az eddigiek során mintegy 350-en jelezték részvételi szándékukat. Jelentkezni az Active Kids Facebook-oldalán, illetve a Szabadkai Félmaraton weboldalán lehet augusztus 30-áig. Emellett helyszíni regisztrációra is van lehetőség. A nevezés ingyenes. A résztvevők mindegyike ajándékcsomagban részesül, emellett a kiszabott távokat teljesítők befutóéremmel gazdagodnak.