2024. április 24., szerda

Pacsi, kézrázás, integetés

A szabadkai Žarko Zrenjanin Általános és Középiskolában egy hetes, szociális készségeket fejlesztő projekt zajlik, melynek keretében pénteken akciónapot szerveztek a városközpontban. Telečki Raffai Ágnes, az iskola logopédusa lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy az iskola tanulóinak fontos ezen készségek gyakorlása az intézmény falain kívül is.

(Fotó: Lackó Varjú Sára)

(Fotó: Lackó Varjú Sára)

– Azt tapasztaltuk, hogy az egészséges emberek nem tudnak mit kezdeni a mássággal, sokszor elfordítják a fejüket, ha fogyatékkal élő embert látnak. A szabadkaiaknak most arra van lehetőségük, hogy megismerkedhessenek a fogyatékkal élő gyermekekkel. Járókelőket szólítunk le az utcán, és a gyerekek döntik el, hogy kézrázással, pacsival, ökölpacsival vagy integetéssel köszönnek nekik. A visszajelzések nagyon jók, az emberek szívesen leállnak két percre és köszönnek. Ez nagyon boldoggá teszi a gyerekeket – mondta a logopédus.

Hétfő délelőtt a Prozivka lakótelep hajós játszóterén mennek el az iskola tanulói, hogy a saját korosztályukkal találkozzanak és barátkozzanak.