2024. március 29., péntek

Magyar nap a Sörnapokon

Az augusztus 26-a és szeptember 1-je közötti 34. Nagybecskereki Sörnapok egyik rendezvénye – immár harmadik éve – a magyar nap. Ez úttal augusztus 28-án tartják meg a város főterén – közölték a tegnapi sajtótájékoztatón.

A rendezvényen bemutatják több magyarországi város vendéglátó-ipari, kulturális és gazdasági kínálatát. Saša Santovac alpolgármester hangsúlyozta, hogy az együttműködés a kulturális és vendéglátó-ipari téren kezdődött, de mára már egyre jelentősebbek a gazdasági kapcsolatok és a közös projektumokon való együttműködés. Mint mondta, egész napos gazdag művelődési műsorral várják a vendégeket, melyben fellépnek a környékbeli magyarlakta falvak műkedvelői is.
Zoran Ljubotina, a helybeli Turisztikai Egyesület igazgatója elmondta, hogy minden készen áll a Sörnapok kezdetére, amelyen remélhetőleg megdöntenek minden eddigi látogatási rekordot.
Augusztus 28-án tartják meg a Farkas Gyula halászléfőző emlékverseny is, amelyet a rendezvény névadója indított útjára 36 évvel ezelőtt. Az Écska halgazdaságnak köszönhetően a város főterén ezer liter halászlevet osztanak ki.