2024. április 20., szombat

Középpontban a sport

Szabadegyetem After a kishegyesi Kátai-tanyán

A Vajdasági Ifjúsági Fórum (VIFÓ) mától vasárnapig Szabadegyetem Aftert szervez a Kátai-tanyán.

A Vajdasági Szabadegyetem zárórendezvényére előadások és workshopok helyett főként csapatjátékokkal készülnek a szervezők. Az afterezők előadásokat is hallhatnak. A résztvevőket ma délután három órára várják. Szombaton 10 órai kezdettel Ostojin Olivér, Viderer Mónika és Vartus Árpád előadásának középpontjában a sport, a testmozgás és az egészséges életmód áll.

A sport pozitív energiát, örömöt és érzékiséget szabadít fel.

Küldetésünknek érezzük a sport és a mozgáskultúra fontosságára felhívni a figyelmet – vallják az előadók.

Bencsik Richárd, a szervezőcsoport topolyai tagja elmondta, hogy ma este 9 órakor bátorságpróba lesz.

– A résztvevők végig fognak menni egy általunk készített pályán, ahol különböző állomásokon ügyességi feladatokat teljesítenek, mindezt teljes sötétségben, a csapatoknál csak egy elemlámpa lesz. Szombaton az esti programon már egyénileg, kötetlen formában tudnak játszani különböző társasjátékokat és feladatokat a fiatalok. Igyekeztünk olyan játékokat kitalálni, amik megalapozzák a jó hangulatot az est későbbi részére.

A résztvevők véletlenszerűen összeállított csapat tagjaiként fognak megmérkőzni akadálypályán, bátorságpróbán, páros ügyességi játékokon és csapatsportokban. A csapatsportok alatt olyan sportokra kell gondolni, amelyek kicsit eltérnek a megszokott formális játékoktól. Lesz például seprűfoci, páros kézilabda, amerikai foci lufikkal stb.

A magyarkanizsai DJ Adwell számtalanszor bizonyított már a VIFÓ-bulikon, így őt érte a megtiszteltetés, hogy a bulit felpörgesse szombaton este – ismertette a programot Bencsik Richárd.