2024. április 26., péntek

A címvédők az első kiemeltek

Az USA teniszszövetsége közzétette a hétfőn kezdődő amerikai nyílt bajnokság kiemeltjeinek névsorát, amely megegyezik a ranglisták élcsoportjával, vagyis a férfiaknál Novak Đoković, a nőknél Naomi Oszaka – mindketten egyben címvédők is – kapta az egyes rajtszámot. A férfiaknál a 27. kiemelt Dušan Lajović lesz.

A sorsolást az este ejtették meg, s Đoković esetében az volt a kérdés, hogy elkerüli-e Roger Federert az elődöntőben, a további nem kívánt ellenfelek pedig a nyolcaddöntőben a 10-es számú Roberto Bautista és a negyeddöntőben ötössel rajtoló Danil Medvegyev. Novakon és Lajovićon kívül még négy szerbiai és egy magyar férfi, Györe László, Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Janko Tipsarević és Fucsovics Márton érdekelt, a nőknél pedig alanyi jogon csak Ivana Jorović és Aleksandra Krunić léphet fel. Csatlakozhat még Nina Stojanović, aki a selejtező döntőjében ma az amerikai Taylor Townsenddal játszik, a 2. fordulóban pedig az este Babos Tímea és Jovana Jakšić is szerepelt.

Winston-Salemben a nyolcaddöntőben zárt a két szerbiai. Kecmanović sokkal erősebb ellenállást tanúsított a kanadai Shapovalovval szemben, mint azt a 6:3, 6:2-es eredmény mutatja, a legnagyobb gondja pedig az adogatás volt, hisz 16 breaklabdát engedélyezett. Krajinović az első játszma után, betegségre hivatkozva adta fel a Frances Tiafoe elleni meccset, de várható, hogy a következő hét elejére harcképes lesz.