2024. április 25., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Gólgazdag svájci döntetlen

A továbbjutásra nézve biztató eredménnyel zárt a Crvena zvezda a Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásának odavágóján, a piros-fehérek ugyanis a svájci Young Boys otthonában 2:2-es döntetlent értek el.

Vladan Milojević csapata a mérkőzés nagyobb részében alárendelt szerepet játszott, a svájciak pedig hamar betaláltak, Assale már a 7. percben lőtt (1:0) precízen Borjan jobb alsójába. A válaszra szerencsére nem sokat kellett várni, Marin bal oldali szögleténél a hátvéd Degenek a hosszú kapufánál várta a labdát, és okos, látványos fejessel a hosszú felsőbe talált (18., 1:1). A második félidő legelején aztán a néhány ezer szerb szurkoló még nagyobb eksztázisba került, hiszen Garcia jó ütemben érkezett a jobb szélen elrohanó Gobeljić beadására, vezetett a Zvezda (46., 1:2). A találkozó utolsó harmadában talán még veszélyesebb svájciak azonban ki tudtak egyenlíteni, a hátrafutó Boakye buktatta a jobb szélről a tizenhatosba törő Ngamaleut, amiért a bíró – videózás után – tizenegyest ítélt a házigazdának, s ezt Hoarau értékesítette (76., 2:2).

Élvezettel figyeltem ezt a négygólos mérkőzést, akár több is születhetett volna. Gratulálok a játékosaimnak, semmit sem vethetek a szemükre, ami a hozzáállást, a küzdőszellemet illeti – kezdte értékelését Milojević. – A találkozó előtt is tudtuk, hogy gyors és fizikálisan erős ellenfelünk lesz, amit be is bizonyítottak, most elég időnk lesz felkészülni a visszavágóra. Ilyenkor nagy rajtam a nyomás, de tisztában vagyunk a tényekkel, Belgrádban úgy fogunk kimenni a pályára, mintha 0:0 lenne. A hangulat remek volt a stadionban, köszönettel tartozom a szurkolóinknak” – fogalmazott az edző. A Zvezdának a hazai visszavágón a győzelem mellett a 0:0 és az 1:1 is megfelel majd a továbbjutáshoz, a két idegenben lőtt gól miatt.

A másik két mérkőzésen a zágrábi Dinamo és az Olimpiakosz is hazai pályán nyert, a horvátok 2:0-s előnyt szereztek a Rosenborggal szemben, a görögök pedig már félig a főtáblán érezhetik magukat, hiszen 4:0-ra verték a Krasznodart.