2024. április 25., csütörtök

Cifra Palota

Gyerektábor a fölsőhegyi parókián

Hétfőn megkezdődött a Cifra Palota, a fölsőhegyi gyerekek napközis tábora a Szent József Plébánián. Húsz-harminc táborozó érkezett, többségükben az alsós korosztályból, de többen elhozták a még óvodás kistestvérüket, és néhány fölsős diák is csatlakozott a kicsikhez.

Neked ki a könyöklős barátod? (Gruik Zsuzsa felvétele)

Neked ki a könyöklős barátod? (Gruik Zsuzsa felvétele)

Az első délelőtt az élménypedagógia jegyében telt: a gyerekek Mácsai Mónika magyarkanizsai pedagógus, játékvezető irányításával közösségi játékokon vettek részt a plébánia udvarán. A játékok egyszerre szolgálták az ismerkedést, a közösségformálást és a felszabadult hangulat kialakítását.

A tábor a következő napokban is hasonló programelemekkel folytatódott. A játék és a mese mellett kézműveskedés, hangszerbemutató, sportolási lehetőség is kínálkozott. A táborozó gyerekek ma egy Ki mit tud? keretein belül azt is megmutathatják a többieknek, hogy mihez értenek, mit csinálnak szívesen. Hogy mivel lehet nevezni, annak csak a fellépők fantáziája szab határt, a szervezők nem korlátozzák a versenyszámok sokszínűségét.

A tábor utolsó napján, pénteken családi napot tartanak. Ezen a napon jótékonysági eseményre is sor kerül. A gyerekek által készített kézműves termékeket és egyéb felajánlásokat lehet majd megvásárolni, a befolyt összegből pedig a szegényebb családokat segítik abban, hogy könnyebb legyen számukra a szeptember.