2024. március 29., péntek

Teodosić szinte biztosan kihagyja…

Elutazott Kínába a világbajnokságon részt vevő szerb férfi kosárlabda-válogatott. Aleksandar Đorđević szövetségi kapitány a hosszú repülés előtt sajtótájékoztatót tartott, amelyen a legégetőbb téma természetesen a csapatkapitány Miloš Teodosić állapota volt. A rutinos kosaras az első, Litvánia elleni felkészülési meccsen sérült le, azóta főleg rossz hírek érkeztek felépüléséről. A szövetségi kapitány a belgrádi indulás előtt egyértelművé tette, hogy a keret első számú irányítója szinte biztosan nem fog részt venni a vb-n. „Sajnos nagyon rossz a helyzet. Új MR-képet készítettünk, amelyen még mindig látható a húzódás. Ezért nem jön velünk most Kínába, és 99 százalék, hogy később sem csatlakozik” – nyilatkozta a szakvezető Belgrádban.

A végleges, 12 fős névsorokat két nappal a vb kezdete előtt, 29-én kell leadniuk a szövetségeknek, ha Teodosić addig csodával határos módon fel nem épül, a most elutazott 12 játékos fog játszani a tornán. A következő napokban Senjang városában a három utolsó felkészülési meccs vár Szerbiára, 23-án Olaszország, 25-én Új-Zéland, 27-én Franciaország ellen játszanak. A csapat a vb-n 31-én, Angola ellen a torna nyitómeccsén lép először pályára.

A szerbek várható vb-kerete: Stefan Jović (Himki), Vasilije Micić (Efes), Bogdan Bogdanović (Sacramento), Marko Gudurić (Memphis), Marko Simonović (Cedevita), Vladimir Lučić (Bayern), Stefan Birčević (Bonn), Nemanja Bjelica (Sacramento), Nikola Jokić (Denver), Boban Marjanović (Dallas), Miroslav Raduljica (Dzsangszu), Nikola Milutinov (Olimpiakosz).