2024. április 24., szerda
SZOMBATON SZENTTAMÁSON

Díjkiosztó ünnepség

Szombaton tartják a szenttamási Gion Nándor Emlékházban a 2019-es évi Gion Nándor Novella- és Műfordítói Pályázat díjkiosztó ünnepségét.

A novellapályázat bírálóbizottsága, Piszár Ágnes, a bírálóbizottság elnöke, kritikus, P. Nagy István költő, a szolnoki Varga Katalin Gimnázium magyartanárja, Bíró Tímea költő, a Hét Nap hetilap újságírója, Roginer Oszkár, a grazi Karl Franzens Egyetem Délkelet-európai Stúdiumok Központjának doktorandusza és Cirok Szabó István költő, döntése alapján az első díjat a soproni Szombath András, a másodikat a svédországi Hörbyben élő Balázs István, a harmadik díjat pedig a győri Balogh Gábor, valamint a budapesti Balázs Ildikó pályaműve érdemelte ki.

Az idei műfordítói pályázat meghívásos volt, a szervezők Kovács Jolánka műfordítót kérték fel Gion Nándor Zongora a fehér kastélyból című regényének szerb nyelvre fordítására. A kötet illusztrációit Munjin Andrea készítette. Az ünnepi műsorban az illusztrációkból készült kiállítás mellett az eddigi pályamunkákból megjelent köteteket és díjakat is bemutatják.

A délelőtt 11 órakor kezdődő rendezvényt követően az érdeklődők helytörténeti sétán vehetnek részt, amelyen megismerkedhetnek a Gion-művek helyszíneivel is. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a díjkiosztóra.