2024. március 29., péntek

Magas volt a részvételi arány

A kúlai Alsóvárosi helyi közösségben megválasztották az új tanácstagokat

Kimondottan magas részvétellel tartották meg Kúlán az Alsóvárosi helyi közösség új tanácstagjainak választását vasárnap. Eddig a tanácsnak tizenöt tagja volt, és mivel lejárt a négyéves mandátumuk, 2019. augusztus 18-án megtartották a helyi közösség tanácstagjainak választását, amely ezután tizenegy tagot számlál. A községi választási bizottság adatai szerint 5114 nagykorú polgár rendelkezett szavazati joggal az Alsóvárosi helyi közösség területén.

Mindössze egy választási listát nyújtottak be a meghatározott időben a községi választási bizottsághoz, amelyen tizenegy jelölt neve szerepelt, heten a Szerb Haladó Párt, hárman pedig a Vajdasági Magyar Szövetség soraiból.

Az utóbbi időszakokban a helyi közösségi választásokat mindig alacsony részvétel jellemezte, most viszont 38,95 százalékos kimenetellel zárult a voksolás. Összesen 1922 választópolgár járult az urnák elé, és mindössze 32 szavazat volt érvénytelen.

 A kúlai Alsóvárosi helyi közösség új tanácstagjai: Goga Zsolt, Gonczlik Zoltán, Burity-Bálint Melinda, Goločorbin Saša, Zorić Predrag, Ledjenac Mirjana, Horn Žovani, Kovačev Dragan, Batinar Sanja, Mosorka Aleksandar és Selinger Matyás.

A községi választási bizottság jelentése szerint a szavazás rendben és incidensmentesen zárult le.

A helyi közösség új tanácstagjai, akiket a VMSZ színeiben jelöltek, köszönik a polgároknak, hogy a következő négy évre bizalmat szavaztak nekik, és ezáltal még többet tehetnek a magyar érdekekért.