2024. április 18., csütörtök

Történelmet írt a koreai

Li Duk Hi 21 éves koreai teniszező azzal került be a sportág történelmébe, hogy ő az első hallásképtelen, aki ATP meccset tudott nyerni. A koreai, aki jelbeszéddel és a szájról való leolvasással értekezik az emberekkel, a meccseken nem hallja a bírói döntést, hanem azok mozdulatait figyeli. Ez sem akadályozta meg hétfőn este Winston Salemben, hogy legyőzze a svájci Henri Laaksonent, és a 2. fordulóban a 3. kiemelt lengyel Hubert Hurkacz-csal játszik.

Li statisztikájában ugyan van már két győzelem és egy vereség, azokat azonban nem ATP-tornán, hanem a Davis-kupában jegyezte az Üzbegisztán és Új-Zéland elleni párharcokban.

Egészen más gondokkal küzd a volt világelső Andy Murray, aki a műtét miatti hét hónapos kihagyás után próbálkozik a visszatéréssel. Cincinnati után, ahol Richard Gasquet győzte le, Winston Salemben az amerikai Tennys Sandgrentől kapott ki, és egyéniben legközelebb az ázsiai portyán lép fel.

Ugyanott Filip Krajinović és Miomir Kecmanović ellenfelet kapott a 2. fordulóra. A zombori az este a cseh veterán Tomáš Berdychhel játszott, akitől a télen Montpellier-ben három szoros játszmában veszített, a belgrádi pedig az ausztrál Alex Popyrinnal találkozik, akit tavaly Lyonban, az idén pedig Washingtonban múlt felül.

Az US Open selejtezője rajtján egyelőre két szerbiai volt sikeres. NinaStojanović a román születésű ciprusi RalucaSerbant győzte le, és ma a 2. fordulóban a ranglistán 159. amerikai Ann Livel találkozik. Ha nyer, a tábláért a szintén amerikai TaylorTownsend lesz az ellenfele. NikolaMilojević három játszmában verte az ausztrál Max Purcellt, következik a ranglistán 109. francia Gregoire Barrere, az újabb siker esetén pedig a tábláért vagy a dán Mikael Torpegaard, vagy pedig a kolumbiai Daniel Elahi Galan lesz a rivális. StollárFannynak és NatalijaKostićnak nem volt esélye Arina Rodionova és Townsend ellen, az este és az éjjel pedig Bondár, Krstin, Babos és Jakšić játszottak.