2024. április 23., kedd

Biciklis vendégvárás

A kiskunhalasi kerékpárosok szervezett keretek között első ízben 2011-ben tekertek el Szabadkára. A túrából azóta hagyomány lett, és szombaton, augusztus 24-én immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre.

A vendéglátók részéről Péter László szervező nyilatkozott lapunknak.

Egy korábbi kerékpártúra szabadkai résztvevői (Fotó: Benedek Miklós)

Egy korábbi kerékpártúra szabadkai résztvevői (Fotó: Benedek Miklós)

– A kiskunhalasiak első szabadkai túráját követően a rendezvény fejlődésnek indult, és a szabadkaiak is bekapcsolódtak, évente egy alkalommal mi is elkerékpározunk Kiskunhalasra, illetve amikor ők jönnek hozzánk, elébük megyünk. Ez már néhány éve így történik. Szombaton reggel Tompára fogunk eltekerni, és ott várjuk be a kiskunhalasiakat a Polgármesteri Hivatallal szemben lévő sportpályánál, ahonnan együtt tekerünk Szabadkára. Előzetes becsléseink szerint Szabadkáról körülbelül 25 személyt várhatunk, míg a kiskunhalasiak több mint kétszázan lesznek – mondta Péter László.

A kerékpártúrára minden évben Szabadka városnapjához közel eső dátumon kerül sor, de így van ez a szabadkaiak esetében is, akik Kiskunhalas városnapján, május elején tekernek át a magyarországi településre. Ami a kiskunhalasiak programját illeti, Péter László elmondta, hogy a Szabadkára való megérkezésüket követően a Városháza dísztermében tartanak fogadást, ahol a helyi önkormányzat képviselője üdvözli a vendégeket. A korábbi években arra is volt példa, hogy a kiskunhalasi polgármester is üdvözlőbeszédet tartott, hisz maga is aktív biciklis. A fogadás után városnézésre kerül sor, majd az ebédet követően a kiskunhalasiak visszaindulnak.

A szabadkaiaknak ezúttal egy rövidebb, összesen körülbelül 30 kilométernyi távot kell teljesíteniük Tompáig és vissza. A kerékpártúrához bárki csatlakozhat. Indulás reggel 8 órakor a Városi Sportcsarnoknál lévő óra alól. Előzetes jelentkezés Péter Lászlónál a 063/585-254-es telefonszámon, vagy e-mailben a peterl@baulink.net címen.