2024. április 24., szerda
NYUGAT-BÁCSKA

Ünneplés és megújulás

Fotó:Gergely Árpád

Fotó:Gergely Árpád

A nyugat-bácskai, zombori központi ünnepség mellett néhány településen is tartottak kenyérszentelő ünnepséget, szentmisét, illetve megemlékeztek államalapító királyunkról.

Szent István napján a doroszlói Szent Imre-templomban ft. Verebélyi Árpád tartott ünnepi szentmisét, megáldotta a kenyeret, amely, ahogyan a prédikációban is elhangzott, a sokszoros átalakulás, fejlődés és megújulni tudás képességének jelképe is.
Verebélyi atya megköszönte a hívek részvételét a közös ünnepen, továbbá a népviseletbe, illetve huszár ruhába öltözötteknek, a ministrálónak, a Holló család tagjainak a közreműködést.

A zombori Megyeház épületére felkerült a magyar lobogó Jankovich Szilárd városi tanácsos és Pribilla Attila segédpolgármester közreműködésének köszönhetően.

A sziváci Mária neve templomban tegnap kenyérszentelőt tartottak, a Szenteleky-emléknap keretében. A szentmisét ft. Horváth Endre szolgáltatta. Az ünnepi szentmisén a Szenteleky Napok Tanácsának tagjai mellett jelen volt Valka Károly Kúla Község polgármester helyettese is.

A bezdáni Szent Simon és Júdás Tádé apostol római katolikus templomban augusztus 18-án ft. Zélity Mihály mondott kenyéráldást. A népviseletbe öltözött gyerekek, illetve a kézimunka csoportos asszonyok tették szebbé az ünnepet.