2024. április 20., szombat
ZENTA

Györe Csaba emlékére

A Zenta Teniszklub az idén is megszervezte a veteránok tornáját, amely ezúttal Györe Csaba néhai elnök (Györe László édesapja) nevét viselte. A tornára 41 játékos gyűlt össze Zentáról, Nagykikindáról, Kúláról, Zomborból, Magyarkanizsáról, Verbászról, Palicsról és Szabadkáról, s összesen három korcsoportos egyes és két korcsoportos páros verseny zajlott.

Ezt a tornát 2000-től szervezzük meg, s most először kapta egykori elnökünk nevét, aki 2012-től haláláig vezette a klubot, s óriási érdeme volt e sportág népszerűsítésében, hogy csak a fia sikereit említsük – nyilatkozta Milan Muškinja alelnök, aki azt is elárulta, hogy a tornát eredetileg kétnaposra tervezték, de a résztvevők megegyeztek, hogy az útiköltségek csökkentése érdekében mindent lejátszanak egy nap alatt.

A 35+ mezőnyben végül Nebojša Marjanović (Újvidék) diadalmaskodott, aki a döntőben 6:3, 6:4-re nyert Dragana Ladičorbić (Nagykikinda) ellen, a 45+ kategóriában Milan Bašović (Verbász) Barna Józsefet (Kúla) győzte le a fináléban (6:3, 6:2), az 55+ korcsoportban pedig a kanizsai házi döntőbenHódos Antal 6:6, 6:4-re múlta felül Almási Rudolfot. A 35+ páros döntőben Milan és Siniša Jerinkić(Palics) diadalmaskodott, miután 6.2, 6:3-ra legyőzték a verbásziBalko–Bašovićduót, az 50+ kategóriában pedig a palicsi Grósz–Kalinićpáros kapta a serleget, mert 6:2, 6:4-re nyertek a szabadkai Vučković–Miljevićkettős ellen.