2024. április 20., szombat

Medvegyev a nagy hármast üldözi

Amikor az első játszma derekán elveszítette a breakelőnyt, úgy tűnt, hogy Danil Medvegyev a harmadik egymás követő héten elveszíti harmadik döntőjét is. Washingtonban Nick Kyrgios, Montrealban Rafael Nadal győzte le a serlegmeccsen az oroszt, Cincinnatiban pedig a Đoković elleni bravúros győzelem után a döntőben erőtlenebbnek látszott a szívós belga David Goffin-nél.

Danil Medvegyev a jól megérdemelt serleggel (Fotó: Beta/AP)

Danil Medvegyev a jól megérdemelt serleggel (Fotó: Beta/AP)

Medvegyev ugyanis ritka sorozatot vállalt. Indult a három észak-amerikai tornán, 20 nap alatt 16 meccset játszott 14:2-es győzelmi aránnyal. Cincinnatiban pályafutása 10. döntőjét vívta, és – mivel végül mégis nyerni tudott a belga ellen – 5. serlegét nyerte, míg 2019-ben hat döntő és két trófea a mérlege. Az orosz a három tornán 1900 pontot gyűjtött, amivel a ranglistán feltört az 5. helyre, és nem lenne meglepetés, ha az idény hátralevő részében megelőzné a jelenleg 4. helyezett Dominic Thiemet is, és beállna a nagy trió mögé.

Az oroszok Cincinnatiban két trófeára álltak, hisz a két órával korábban játszott női döntőben a szabad kártyával szerepelt Szvetlana Kuznyecova mindkét játszmában 5:4-re vezetett és adogatott az amerikai Madison Keys ellen. A 34 éves moszkvai azonban mindkétszer a döntő pillanatokban dobott alá, így az US Open 2017-es döntőse pályafutása 5. és egyben legrangosabb serlegét nyerte, amivel visszajutott a 10 legjobb közé.

Az este megkezdődött az US Open selejtezője, amelyben a férfiaknál két szerbiai, a nőknél pedig 3-3 szerbiai és magyar érdekelt.