2024. április 16., kedd
VÍZILABDA

Magyarország bronzérmes

A Székely Bulcsú és Tóth Kálmán irányította U17-es magyar vízilabda-válogatott bronzérmet szerzett a tbiliszi korosztályos Európa-bajnokságon, miután a 3. helyért vívott mérkőzésen 10:4-re legyőzte Görögországot. A helyosztón ugyan a rivális szerzett vezetést, ám a magyarok hamar fordítottak, s a mérkőzés hátralevő részében okos, fegyelmezett játékkal őrizték előnyüket.

A kontinenstornát a döntőben Spanyolországot 10:6-ra legyőző Olaszország nyerte. Szerbia az 5. helyért vívott csatában 11:10 arányban alulmaradt Montenegróval szemben, így csak hatodikként zárt.

Borítékolható belgrádi győzelem

A hétvégén a négyes döntővel lezárult a szerbiai II. liga idei kiírása. Különösebb meglepetés nem született, a déli csoport alapszakaszának győztese, az újbelgrádi Vukovi a Mladost elleni elődöntőben (17:9) és később a Proleter elleni fináléban (16:14) is magabiztos teljesítményt nyújtott és nyerte meg a bajnokságot. A 3. helyen a pancsovai együttes végzett, mely a bronzmérkőzésen tíz góllal (21:11) diadalmaskodott a Kraljevo felett.