2024. április 20., szombat
RÖPLABDA - SZABADKA

Jungić az új csapatkapitány

Az elmúlt idényben a bajnokság 3. helyén végzett szabadkai Spartacus röplabdázói nagy reményekkel kezdték a kilenchetes felkészülést a következő idényre. Az első fázisban a játékosok labda nélküli gyakorlatokat végeznek, majd a csapat összejátszása következik, ezt követően pedig néhány barátságos mérkőzés is a tervek között szerepel.

Novi Pazarból Marko Radosavljević révén fogadónk érkezett, de hozzánk igazolt a Novi Sad csapatának emelője, Nikola Tonić és a center Aleksandar Nedeljković is, aki a lengyel Belchatowtól kölcsönbe érkezik hozzánk. Az érkezők listája még nem teljes, mivel a napokban egy fiatal orosz fogadó is érkezik a csapatba. A Spartacus mindig győzelemre játszik. Tavaly elődöntősök voltunk, idén egy lépéssel előrébb szeretnénk végezni, ami azt jelenti, hogy bajnoki döntőt szeretnénk játszani – mondta Stefan Laković másodedző, aki Igor Žakić vezetőedző távollétében a játékos pályafutását befejező Uroš Kecmannal együtt irányítja a Spartacus edzéseit.

Az együttes új csapatkapitánya ebben az idényben Nemanja Jungić lesz.

Már nagyon vártuk a munkakezdést és az új kihívásokat. Még mindig a fejünkben van az elmúlt bajnokság vége, amikor az elődöntőben eljátszottuk a döntőbe jutás esélyét. Ebből a helyzetből sokkal erősebben kerültünk ki, és újabb tapasztalatokat szereztünk. A nyár folyamán mindannyian egyéni edzésmunkát végeztünk, így felkészülve érkeztünk az első edzésre. Örülök, hogy én lehetek a csapat kapitánya, köszönöm a vezetőség és a szakvezetés bizalmát – mondta Jungić.

A Szuperliga októberben rajtol, a sorsolást néhány héten belül megejtik az illetékesek.

A csapat gerince együttmaradt

A Spartacus röplabdázónői Arsenije Protić vezetőedző irányításával elkezdték a felkészülést a 2019/2020-as bajnoki idényre. Protić ebben a szezonban debütál a Szuperligában, eddig főleg fiatalabb korosztályos csapatokkal foglalkozott szerte az országban.

A felkészülést Szabadkán csináljuk végig. Több barátságos mérkőzést és tornákat tervezünk itthon, Magyarországon és Horvátországban. Az előző idényhez képest valamelyest gyengébb csapatunk van, ugyanis Milana Rajlić a lajkovaci Železničarba igazolt, de nincs velünk már a venezuelai feladónk sem. Milica Živanović és Jelena Trnić viszont maradtak, akik Barbara Batinićtyal, Tamara Ilićtyel és Milana Marićtyal a csapat gerincét képezik. Feladót keresünk, jelenleg úgy néz ki, hogy erre a posztra újra külföldről igazolunk játékost. Terveink között egy fogadó szerződtetése szerepel, de csak abban az esetben, ha igazán minőséges játékosról van szó, mert nem szeretnénk, ha egy átlagos képességű játékos elvenné a helyet a mi saját nevelésű tehetségeink elől. Több 2005-ben és 2006-ban született játékosunk van, például a Korolija, Stojanović, Bajić hármas, akikre a jövőben bátran építhetünk – mondta Protić.

A felkészülési mérkőzések sorozatát szeptember elején az Osijek együttesével kezdik a Kék Galambok, majd a Josip Marković emléktorna következik Szabadkán, melyen a Spartacus mellett eddig a Vizura és a Crvena zvezda részvétele biztos.