2024. április 24., szerda

Semjén: mindannyian az egyetemes magyarság örökösei és hordozói vagyunk

Mindannyian az egyetemes magyarság örökösei és hordozói vagyunk - jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjak átadóján hétfőn, az Országházban.

Semjén Zsolt kiemelte: az elismerés azt fejezi ki, hogy "egyetlen nemzet, egyetlen magyarság tagjai vagyunk", amely akkor tud megmaradni, ha minden nemzetrésze megmarad.
Ezért minden nemzetrész felelős önmagáért, a többi nemzetrészért és az egyetemes magyarságért is - tette hozzá.
Idéntől a Kallós Zoltán Kossuth-díjas erdélyi néprajzkutatóról elnevezett díj reprezentálja az egyetemes magyarságot, minden nemzetrész megjelenik a díjazottak körében - mondta Semjén Zsolt.

Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjat kapott a Pannónia Alapítvány

Az indoklás szerint a Pannon RTV-t, a Szabadkai Magyar Rádiót és a pannonrtv.com-ot működtető médiaház a vajdasági magyarság anyanyelven történő hiteles tájékoztatásáért érdemelte ki a díjat.

 budapesti díjátadón kiemelték a migránsválság idején készített hiánypótló tudósításait, a magyar-szerb kapcsolatok erősítését és a nemzetrészek közötti kommunikáció érdekében kifejtett tevékenységét. A díjat Bodzsoni István igazgató vette át, aki elmondta, nagy megtiszteltetés ez a Pannon számára. Hangsúlyozta a magyar médiaház építésének fontosságát és a Pannonban dolgozó, főként fiatal csapat munkáját. A díjat Semjén Zsolt, magyar miniszterelnök-helyettes és Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár adta át.