2024. április 25., csütörtök

Bérgyilkossal akarta megöletni a férjét

A rendőrség letartóztatta és a szabadkai körzeti ügyésznek átadta a zentai T. B.-t, akit azzal gyanúsítanak, hogy már hosszabb ideje, állítólag május óta, találkozgatott egy férfival, akit pénzért arra akart rávenni, hogy tegye el láb alól a férjét.

A nő azt tervezte, hogy nyitva hagyja a házuk bejárati ajtaját, hogy a felbérelt személy éjszaka észrevétlenül be tudjon hatolni a lakásba, ahol majd a hálószobában megöli a férjét. A gyanú elkerülése érdekében az asszonyt megveri, majd átkutatja és feldúlja a lakást, hogy rablógyilkosság látszatát keltse.

A potenciális gyilkosnak a nő 1600 eurót kínált fel a szolgáltatásért, ebből az összegből már 1000 eurót ki is fizetett neki. Meg nem erősített információk szerint a bérgyilkosságot látszólag felvállaló férfi szólt a rendőrségnek. A férje megöletését kitervelő asszonyt akkor tartóztatta le a rendőrség, amikor újabb 80 eurót adott át a felbérelt férfinak.

Letartóztatását követően Tatjana B.-t kihallgatták a nyomozók, majd az ügyészség meghagyása nyomán gyilkosságra való felbujtás bűncselekményének gyanújával 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték. Az ügy részleteinek felderítése folyamatban van. (-)