2024. április 24., szerda

Szórakozáskínálat Művelődési Automatából

Újvidéken számtalan művelődési előjelű eseményt szerveznek egész éven keresztül, ezeknek nagy részét az érdeklődők megtalálhatják a Kulturni Automat Egyesület internetes honlapján.

A honlapot az újvidéki Műszaki Egyetem hallgatói azzal a céllal dolgozták ki, hogy a városi kulturális eseményeket mind egy helyen lehessen megtalálni, és hogy minden szükséges információt elolvashassunk ezekkel kapcsolatban.

illusztráció (Fotó: pixabay)

illusztráció (Fotó: pixabay)

A honlap már több hónapja működik, az egyetemisták szerint, a weboldalon rövid időn belül bárki megtalálhatja azt, ami érdekli. Dalibor Belić, a Kulturni Automat Egyesület igazgatója elmondta, a honlap egy helyen összegyűjti az összes kulturális rendezvényről szóló információt, így azok, akik szeretnének valamilyen érdekes művelődési tartalmat találni a városban, itt ezt könnyen megtehetik.

– A honlapon követjük az összes kulturális intézmény programját (színházak, galériák, múzeumok stb.), és itt, egy helyen minden érdekes információ látható – mondta Belić.
Tekintettel arra, hogy Újvidék lesz Európa Kulturális Fővárosa 2021-ben, örvendetes látni, hogy a kulturális kapacitások növekedő tendenciát mutatnak. A Kulturni Automat honlap működésével pedig a polgárok számára lehetővé tették azt, hogy könnyedén elérhetőek legyenek a legfontosabb városi, művelődési programokkal kapcsolatos információk. A Vajdasági Rádió és Televízió emlékeztet arra, hogy a honlap tartalma laptopról és okostelefonról is elérhető, így könnyűszerrel, akár az utcán sétálva is megtudhatjuk, mi történik pl. estére a városban.

– Ha például azt szeretnék megtudni, hogy az elkövetkező héten, milyen képtárlatok látogathatók Újvidéken, akkor ellátogatnak a https://kulturniautomat.com honlapra, és beírják a keresőbe az időpontot, a másik keresőbe pedig pl. azt, hogy tárlatot keresnek, akkor a kiválasztott időpontra az összes létező tárlatról szóló információ megjelenik – magyarázta Belić.

A honlapot a Műszaki Egyetem 5 hallgatója tervezte meg, a céljuk az volt, hogy az emberek könnyebben hozzáférhessenek a kulturális tartalmakhoz. A polgároktól már sok pozitív visszajelzést kaptak.