2024. április 18., csütörtök

Augusztus végén Utcai Zenészek Fesztiválja

A Gradić-fest elnevezés alatt megszervezendő fesztiválegyüttes az idén augusztus 29-e és 31-e között várja látogatóit, erről az önkormányzat képviselői, a fellépők és a szervezők számoltak be közös sajtótájékoztatójukon.

Az idén is Pétervárad óvárosában várják az érdeklődőket, a megnyitóünnepség keretében este karneváli tömeg indul majd Újvidék belvárosából Péterváradra, ahol a Cinema city, a Terminal Music&Arts, a Mechanix és a Suburbium egyesületek közösen fogják megalkotni a Gradić-fest magját. Miloš Vučević polgármester emlékeztetett arra, hogy a fesztivál teljes egészében a péterváradi óváros újjáélesztésének szolgálatában áll, városunk valamikor régen éppen innen indult meg fejlődésének útján. – Felújítottuk a házak homlokzatát, szeretnénk visszaadni a városkának a régi csillogását – mondta többek között Vučević.

Az idei fesztivált a múlt évszázad húszas éveinek hangulatában képzelték el, a fellépők erre a korszakra asszociáló tematikával (öltözék, zene, szokások) lépnek majd fel. Az esemény sztárbandája a Belgrade Dixieland Orchestra lesz, minderről bővebben is cikkezünk majd, információk a www.ulicnisviraci.com honlapon találhatók.

A fesztiválozás miatt a péteváradi hidat és az óváros főutcáját három napra lezárják majd, a polgármester már most a polgárok megértését kérte! Emlékeztetett arra, hogy a felmérés szerint az újvidékiek többsége szeretné autómentesen élvezni a műsort! Az autózás tehát 17 és hajnali 3 óra között lesz tilos itt, a Belgrádi kapu utáni részen már nincsenek színpadok, itt már nem lesz forgalomkorlátozás. A tömegközlekedés kerülőutakon bonyolódik le a fesztiválok időszakában, az idén is mindegyik program megtekintése ingyenes.