2024. április 25., csütörtök

Y-elágazás

A Tanyaszínház idei évada Topolyán ért véget

Topolyán ért véget a Tanyaszínház idei évada. A vándortársulat egy fiatalokról szóló darabot vitt színre, melynek szerzője Lénárd Róbert, rendezője Puskás Zoltán.

Az előadás egy valóságshow keretében mutatta be az Y-generáció különböző mentalitású, személyiségű fiataljait, akik az előadás végén egyként győzedelmeskedtek Bendegúz játékvezető felett.

Lénárd Róbert, a darab szerzője arról mesélt lapunknak, hogy a darabot Puskás Zoltán felkérésére írta.

– Puskás Zoltán – akivel már volt közös munkám – felkért, hogy az idei előadást csináljuk együtt, szóval ez a darab úgymond megrendelésre készült. Szeptember, október tájékán történt a felkérés, majd amikor leültünk tárgyalni arról, hogy mi legyen a téma, Puskás azt mondta, hogy szeretne az Y-Z generációs különbségről összehozni egy darabot. Nekem tetszett az ötlet, valahogy logikusnak tűnt a dolog, mivel rengeteget dolgozunk ezzel a generációval. Azt is igyekeztünk figyelembe venni, hogy középkorú és idős személyek is eljönnek majd megnézni az előadást, tehát nekik is kell valamit adni belőle. Az előadásban törekedtünk megtalálni a „vajdaságiaságot”. S hogy hogyan lett valóságshow belőle? Azt én sem tudom, csak egy extrém szituációba szerettem volna belehelyezni a szereplőket, amelyben ennek a generációnak a különböző személyiségű tagjai egy csoporttá válnak a legvégén – mesélte a darab szerzője.

Gombos Dániel színész nem először lép színpadra a fiatalabb generációval, és most is nagyon élvezte a közös munkát.

– Tavaly belekóstolhattam abba, hogy milyen velük egy színpadon lenni, ugyanis tavaly beugróként voltam jelen négy előadásban egy sérülés miatt, ennek köszönhető, hogy az idén elvállaltam a főszerepet, melyet játszani felelősségteljes és nehéz feladat volt, de egyidejűleg élvezetes is. Szeretek velük dolgozni, nagyon fegyelmezettek, nagy odaadással csinálják a szakmájukat, és jó hangulat uralkodik közöttük – mondta Dániel.

A Tanyaszínház minden évada egy felnövési folyamat – fogalmazott  Magyar Attila (Öcsi), a Tanyaszínház szervezője és elnöke.

– Mint kisgyermek kezdtem játszani ebben a színházban. Amióta én vezetem és egy-egy tanyaszínházas évadnak vége van, mindig úgy érzem magam, mint egy anya, akinek felnőtté vált a gyermeke – nyilatkozta Magyar Attila.

Az előadás után sor került a Tanyaszínház évadzáró bulijára, amelynek jó hangulatáról DJ Manó gondoskodott. A Tanyaszínház topolyai vendégszereplését Zsemberi János, Yugovich Róbert és a Jail Piano Bar támogatta.