2024. április 19., péntek
EURÓPA-LIGA

Továbbjutás – a tű fokán

Vereséget szenvedett Törökországban, de bejutott az Európa-liga selejtezőjének rájátszásába a Partizan. Savo Milošević csapata a hazai 3:1-es siker után 1:0-ra kapott ki a Malatyaspor otthonában, de minimális különbséggel (3:2) megnyerte a párharcot.

A törökök már a 7. percben vezettek, amikor Akbas a saját térfeléről vágta előre a labdát egészen Stojković tizenhatosa elé. A szerb kapus megindult a labdára, de Adis Jahović előtte csapott le a játékszerre, a macedón csatár a hálóőrt átfejelve látványos gólt szerzett. Innentől kezdve a Malatya végig egy gólra volt a továbbjutást jelentő eredménytől, hiszen Belgrádban is betaláltak, a 2:0 őket favorizálta volna. A fekete-fehérek védelme azonban egész végig ellenállt a nyomásnak, Stojković a hajrában egy ziccert is kifogott, amivel javította első hibáját.

Az első félidőben nem játszottunk túl jól. Hamar gólt kaptunk, és úgy tűnt, a végén rosszul jöhetünk ki a párharcból. De a játékosok szívósságával és akaraterejével átvészeltük a nehéz pillanatokat, a második félidőben pedig közel voltunk a gólszerzéshez is, hiszen az ellenfelünk fizikális téren nem tudta tartani az első félidőben mutatott szintet” – magyarázta a tréner, hozzátéve, a török gárda összességében az elvárt gyors, támadó focit játszotta, de a két meccs alapján megérdemelten jutott tovább a Partizan.

Miloševićék az utolsó körben a Moldéval fognak megküzdeni. A norvégok nagy csata után ejtették ki a görög Ariszt, ugyanis hazai 3:0 után idegenben ugyanennyire kaptak ki Szalonikiben, ám a hosszabbításban begyötörtek egy gólt.

A nagyobb klubok közül szinte mind bejutott az utolsó fordulóba, a legnagyobb negatív meglepetést a Maccabi Tel Aviv szállította. Az izraelieket épp az a litván Suduva ejtette ki, amely így a BL-ből kihulló Ferencváros riválisa lesz az utolsó El-selejtezőkörben.