2024. március 28., csütörtök

Temerini hírek

Augusztus 20-a az államalapító Szent István napja alkalmából a Szirmai Károly MME és a TAKT közös népzenei-irodalmi műsort szervez a Tájházban augusztus 20-án 20 órai kezdettel. Szeretettel várnak minden érdeklődőt.

***

Temerin központja (Góbor Béla felvétele)

Temerin központja (Góbor Béla felvétele)

A Széchenyi István Hagyományőrző Lovas Egyesület augusztus 17-én Szent István király emlékére ünnepséget tart. Az élőzenés mulatság Törteli Róbert tanyáján lesz, ahol vacsoraként marhapörköltet szolgálnak fel. Az italról mindenki maga gondoskodik. A jegyek száma korlátozott, jegyár 600 dinár. Aznap lovagoltatást is szerveznek 16–19 óráig.

***

Pénteken, augusztus 16-án kezdik a vízórák leolvasását a közművállalat dolgozói. Kérik a polgárokat, hogy tegyék lehetővé a vízaknákhoz való zavartalan hozzáférést. Amennyiben nem tartózkodnának otthon, egyedül olvassák le az óra állását és jelentsék azt a közművállalatban személyesen, telefonon, vagy e-mailban.

***

A Temerini Kertészkedők Egyesülete Szent István-nap jegyében augusztus 24-én, szombaton őseink szokásait felelevenítve társas estet rendez a Gulyáscsárdában. Az est programja: 18 órakor tűzgyújtás, szalonnanyársalás csutkaparázson, 19 órakor értékelés (első, második, harmadik helyezés) 19.30-kor rövid művelődési műsor, 20 órakor vacsora. A szervezők kínálata: nagybográcsos gulyáslevest főz a csárdagazda, egy adag ára 300 dinár, rendelhető még tárcsás parasztpecsenye 500 dinárért, italfelszolgálás, zene. Előrejegyzést nyársalásra és az ételekre folyó hónap 22-éig fogadnak a Gulyáscsárdában. n

Az önkormányzat értesíti a polgárokat, hogy a körforgalmi csomópont építése miatt augusztus 26-áig forgalomelterelésre kerül sor a 102-es számú regionális úton, Újvidék irányából, Járek bejáratánál. A forgalmat a regionális úttal párhuzamosan megépült új szervizútra terelik át.

***

A központi állami gyógyszertár melletti fabódéból a művelődési központ mozi felőli bejárata mellé helyezte át a Községi Idegenforgalmi Szervezet az ajándékboltját. A boltban továbbra is emléktárgyak, valamint tájékoztató és reklámanyag kapható a község idegenforgalmi kínálatából. A fabódét Szőregre viszik át.