2024. március 28., csütörtök
ÚSZÁS

Az a fránya fal...

Hosszú Katinka arany-, Szabó Szebasztián és Jakabos Zsuzsanna ezüstéremmel nyitott Szingapúrban

Szabó Szebasztián közel volt újabb győzelméhez az úszó világkupa-sorozat szingapúri állomásának nyitónapján, sajnos azonban a célbaérkezés ezúttal sem sikerült a legjobban a zentai fiatalembernek, aki mindössze két századdal csúszott le 100 méteres pillangóúszás aranyérméről. Szabó nagyon jól rajtolt, 50 méternél elsőként fordult, gyakorlatilag végig vezetett, ám Szebit a vb óta sújtó apró technikai hiba ezúttal is közbeszólt, a tempó most sem volt az igazi, a benyúlás nem sikerült, így az ausztrál Grant Irivine egy hajszállal előbb ért a falhoz (51,26).

Érdekesség, hogy Szabó tegnapi ideje (51,28) – ami egyúttal új egyéni csúcsa is – csupán két századdal rosszabb Milák Kristóf a szám kvangdzsui döntőjében úszott eredményétől, a vb-n a zentai pillangós ötödikként zárt volna ezzel a teljesítménnyel... Szabó 50 gyorson is rajthoz állt, ott negyedikként zárt. A számot egyébként Vlagyimir Morozov 21,27-tel, új vk-rekorddal nyerte.

A nap harmadik magyar érdekeltségű döntője, a 200 méteres női pillangó – akárcsak egy héttel ezelőtt a csinani viadalon – kettős magyar sikert hozott: Hosszú Katinka 2:07,07-tel győzött a fináléban, mögötte Jakabos Zsuzsanna 2:07,48-cal végzett a második helyen.

A szingapúri viadal ma folytatódik.