2024. április 25., csütörtök

Művészet – ma

Mintegy 200 művész alkotásából összeállított kiállítás kalauzolja végig a művészet kedvelőit a kortárs művészet színvilágán, formáin keresztül a képzőművészeten és az alkalmazott művészeten, iparművészeten át az építészetig. A napokban Belgrádban a Nemzeti Bank Kiállítótermében megnyílott ugyanis a Művészet – ma című kiállítást, ahol az aktívan alkotó fiatal és kevésbé fiatal művészek kapták a főszerepet.

Mint ahogy az a megnyitón elhangzott, ez az első olyan kiállítás, amely egy helyen mutatja be a festészet, az építészet, az építészeti tervezés, az ipari és grafikai tervezés, az alkalmazott festészet, a szobrászat, a kerámiaművészet, a táj-, illetve jelmeztervezés, a művészeti fotózás és az alkalmazott képzőművészet más területein alkotók munkáit. A leginkább kiemelkedőket várhatóan szeptember 6-án díjazzák majd.

A kiállítás a Szerbiai Alkalmazott Művészek és Tervezők Egyesülete, az Újvidéki Art Központ és a Szerb Építészek Egyesülete együttműködéséből született meg.

A 200 alkotó között van az újvidéki Újházi Adrienn Biofília című alkotásával, de a kiállításon többek között a szenttamási Fuszkó István Gesztenye című munkája is megtalálható.

Az alkotásokat a kortárs művészet kedvelői minden munkanap 10 és 18 óra között tekinthetik meg.