2024. április 25., csütörtök

Nem csökken a tömeg a határokon

Többórás várakozással számolhatnak a hétvégén az utazók
Fotó: Ótos András (Archív)

Fotó: Ótos András (Archív)

Többórás várakozás vár azokra, akik a hétvégén Magyarország, Horvátország, vagy Macedónia felé, vagy abból az irányból kívánnak Szerbiába utazni. Már ma átlag kétórás volt a várakozási idő a kilépő oldalon, de a hétvégén újra megnövekedhet a forgalom a határszakaszokon – tájékoztatott a Szerbiai Autó-Motoros Szövetség.

A mai nap folyamán a Szerbiából való kilépéskor hivatalos jelentések szerint átlag egy órát vesztegeltek a járművek a határon, míg a közösségi oldalakon a polgárok időnként kétórás várakozást is jeleztek Magyarország irányába. Horvátország, illetve Bulgária, valamint Észak-Macedónia felé is hasonlóan 1-1,5 órás várakozással számolhatnak az utasok. A teherforgalom sem zökkenőmentes, az Autó-Motoros Szövetség adatai szerint másfél órás várakozással számolhatnak.

Jó hír, hogy az autópályán a fizetőkapuknál fennakadás nélkül halad a forgalom, és az időjárási körülmények is kiválóak az utazásra, ám arra kérik a sofőröket, hogy jól készüljenek fel az útra, csak pénteken induljanak neki és hosszabb utazás esetén, meghatározott időközönként, legalább 2-3 óránként tartsanak pihenőt. Arra is felhívják a figyelmet, hogy országszerte útkarbantartási munkálatokat végeznek, így ezeken a helyeken lassulhat a forgalom.