2024. április 25., csütörtök

Utcafelújítások a Telepen

Az elmúlt néhány évben új lakóépületek épültek az Ivan Koči és a Drvar utcák, valamint a Pál pátriárka (Zombori) sugárút közötti telkeken. A városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatal most versenypályázatot írt ki, amelyen keresik azt a vállalatot, amelyik elvégzi majd az utcák kiszélesítését, valamint a környék közművesítését.

A Telep városnegyedben hamarosan munkálatok kezdődnek a Drvar utcában és környékén, kiszélesítik az úttestet, parkolókat alakítanak ki, valamint új vízvezeték-hálózatot fektetnek le (Ótos András felvétele)

A Telep városnegyedben hamarosan munkálatok kezdődnek a Drvar utcában és környékén, kiszélesítik az úttestet, parkolókat alakítanak ki, valamint új vízvezeték-hálózatot fektetnek le (Ótos András felvétele)

A versenypályázatra augusztus 29-éig fogadják a projektumtervezeteket, majd 25 nap után meghozzák a döntést, hogy kire, azaz melyik cégre bízzák a munkát. Ha a versenypályázat sikertelennek bizonyul, akkor érvénytelenné nyilvánítják, és a munkálatok kezdete jelentősen kitolódik.

A telepi Drvar utcában mostanáig nem épült ki a megfelelő infrastruktúra, viszont a környéket már kellőképpen közművesítették.

A Vojvodinaprojekt vállalat által elkészített tervezet szerint a Drvar utcát a Pál pátriárka sugárúttól az Ivan Koči utcáig kiszélesítik majd, az úttest szélessége 6 méter lesz. Az úttest mellett parkolókat és járdát alakítanak ki, valamint új közmegvilágítást helyeznek el. A gyalogátkelők előtt figyelmeztető jeleket, az úttestre pedig forgalomlassító fekvőrendőröket helyeznek le.

A parkolóhelyek mélysége a tervek szerint 4,6 méter, szélessége 2,3 méter lesz. A Drvar utca mindkét oldalán külön-külön parkolóhelyeket jelölnek meg a mozgássérültek számára. Ezenkívül, az utca mindkét oldalán egy-egy kerékpárparkolót is kiépítenek, amelyek 7-7 bicikli elhelyezésére lesznek alkalmasak. Az úttest felújítása mellett, 227 méternyi új vízhálózatot is megépítenek, majd ezek befejeztével megkezdik a háztartások rácsatlakozását a vízhálózatra és a szennyvízhálózatra.

A tervek szerint a projektum megvalósításával megbízott vállalatnak 120–150 munkanap áll rendelkezésére a munkálatok befejezésére.