2024. április 25., csütörtök
ADORJÁN

Bizakodva várják a rajtot

Adorján labdarúgásának az idén is folytatódott a sikersorozata. Mint ismeretes, a csapat a 2018/2019-es bajnoki idényt a Vajdasági liga északi csoportjában az élmezőnyben, a 4. helyen zárta.

Az egyesület az idén hetedik Vajdasági ligás idényére is nagy ambíciókkal készül, annak ellenére, hogy a nyári szünetben sok változás történt a klubban. A Tisza csapatának irányítását a nyáron Slobodan Jovanović helyett a szabadkai Darko Sekulovićra bizták. Az új edző irányításával a felkészülést július 10-én megkezdték, de közben szokatlanul sok játékos hagyta el Adorjánt, olyanok, akik a kezdőcsapat oszlopos tagjainak számítottak. A szurkolók nagyon sajnálják a kiváló védőjátékosoknak számító Tandari Zsolt és Nenad Todorović távozását. Rajtuk kívül Apró Krisztián, Petar Stanišić és Stefan Paunović hagyta el a Tisza-parti csapatot.

A vezetőség a távozók helyére igyekezett megfelelő pótlást találni. Leigazolták a szabadkai Radivoj Jovićot, Milija Šević Milant, Bojan Belobrkot, Luigi Prekpalát és visszatért Momčilo Arežina, aki már viselte az adorjániak mezét.

A fentiek mellett az új edző még a következő játékosokra számíthat az új idényben: Dušan Tasić, Andrusko László (kapusok), Miodrag Panić, Ognjen Djuranović, Dragan Šicar, Miodrag Mandić, Goran Živković, Andi Thagi, Borsos Márk, Nagy Zoltán, Mladen Čubrilo, Mihajlo Šijačić, Igor Vujaklija, Dragan Žmukić, Dušan Lazić.

A nagy hőség ellenére a játékosok hetente többször szorgalmasan edzettek, közben néhány felkészülési mérkőzést játszottak, de valamennyit vidéken, így a szurkolók nem ismerhették meg a Tisza jelenlegi csapatának képességeit.

A felkészülési mérkőzések eredményei: Tavankút–Tisza 3:2, Bajsa–Tisza 0:0, Mladost (Túria)–Tisza 1:4, Bácska–Tisza 1:1.

A bajnoki nyitányon, augusztus 18-án a Vajdasági Liga újoncát, a kitűnő játékosokkal rendelkező bácsföldvári Vojvodina csapatát látják vendégül.

MAGYARKANIZSA

A dobogó a cél

A magyarkanizsai Potisje Tandari Zsolt edző vezetésével július elején heti két edzéssel kezdte meg a felkészülést az őszi idényre. Az átigazolási időszakban a klubból négy játékos távozott (Basa Attila, Raffai István, Davor Gavrić, Csehák Martin), míg két új játékost (Tandari Zsolt az adorjáni Tiszából és Bohata Gábor a Horgosból) sikerült leigazolni a csapatba, így alakult ki a Potisje 20 fős játékoskerete. A meglévő játékoskeret: Bohata Csaba, Milan Tutunović (kapusok), Domonkos Gábor, Horvát Valentin, Muhi Csaba, Nemanja Barjaktarović, Kiss Gábor, Konc Zsolt, Papdancsó Igor, Nagy Olivér, Balgó József, Ugri Csaba, Nagy Krisztián, Apró Levente, Bagi Rafael, Fodor Igor, Szakács Árpád, Huszák István. A felkészülés keretében a Potisje egy edzőmérkőzést játszott, amelyen 2:0 arányban győzött a zentagunarasi Slavija ellen.

A bajnokság őszi idénye augusztus 17-én, szombaton kezdődik, amikor a Potisje az ókeresztúri Jedinstvo csapatát fogadja. A mérkőzés 17 órakor kezdődik a Népkerti pályán.

SZABADKA

Sikeres főpróba

A Szerb liga vajdasági csoportjára készülő szabadkai Bácska 1901 labdarúgói lejátszották a bajnoki főpróbát, melyen a zombori útiak 4:0-ra legyőzték a zombori Radnički együttesét. A szabadkaiak soraiból Nosković háromszor volt eredményes, Lučić pedig egy gólt szerzett. A bajnokság hétvégén kezdődik, a Bácska szombaton az óbánovci Dunav csapatát látja vendégül.

Az alsóbb osztályú csapatok barátságos mérkőzéseket játszottak a hétvégén, melyen a zentaörsi Hajduk 5:4-re legyőzte a Žednik csapatát, a hajdújárási Vinogradar pedig 7:2 arányban verte idegenben a Solid együttesét.