2024. március 29., péntek

A balszerencsés szurdok

Niš közelében 24 óra alatt három súlyos baleset történt

A Sićevac szurdok Niš közelében több, Szerbián áthaladó vendégmunkás számára is balszerencsét hozott. Huszonnégy óra leforgása alatt ugyanis három baleset történt, több mint tízen sérültek meg. Az egyik szerencsétlenségben egy török család sodródott a vasúti sínekre, legutóbb pedig a helyi étterem falába rohant bele egy család.

A Niš–Pirot úton egy osztrák rendszámtáblás Ford Galaxy felett vesztette el uralmát a jármű sofőrje, majd a vendéglátóipari létesítmény falának csapódott. A 40 és 50 év közötti sofőr súlyosan megsérült, életveszélyes állapotban szállították kórházba, a vele utazó édesanyát is a niši kórházban kezelik. Az autóban utazott még egy harminc év körüli fiatalember és két fiatalabb lány is, akik mellkasi, illetve végtagsérülésekkel kerültek a kórházba. A hatodik utas, aki szintén a járműben tartózkodott, nem sérült meg.

A rendőrség a helyszínelés során megállapította, hogy nem voltak féknyomok a baleset helyszínén, így arra gyanakodnak, hogy a sofőr elaludt, vagy rosszul lett, így teljes sebességgel csapódott a falnak. Az autó eleje teljesen megsemmisült.

Az egyik szemtanú szerint a becsapódást megelőzően a jármű áttért a szemközti sávba, ahol csak egy hajszál híján kerülte el az ütközést két szembe jövő autóval. A sofőrt a tűzoltóknak kellett kivágniuk az autóból.

Ezt a balesetet egy másik előzte meg, amelyben 5 török állampolgár sérült meg, miután a Sićevac szurdok negyedik alagútja után Bela Palanka községben nekiütközött egy teherautónak. Ennek az autónak az utasait is a Niši Klinikai Központba szállították. Négyen súlyos sérüléseket szenvedtek, de állapotuk nem  életveszélyes.