2024. április 24., szerda

Nyaralás állami repülővel?

Tunéziában Ljajić járt, de ki volt Szkiátoszon?

A szerb kormány főtitkársága nem rendelkezik adatokkal arról, hogy ki és milyen célra használta az állami repülőgépet a görögországi Szkiátosz-sziget és a tunéziai Karthagó város irányában – hozta hírül az N1 televízió, amely napok óta kutatja, illetve igyekszik tájékoztatás kapni arról, hogy ki használta az állami repülőt a megadott helyszínekre és időpontokban.

– A közhasznú információkra hivatkozó kérvényük kapcsán, amelyet ma juttattak el a kormányhoz elektronikus úton, tájékoztatjuk önöket, hogy a Főtitkárság, mint a kormány szakszolgálata, nem rendelkezik az állami repülőgép használatával kapcsolatban kért információval,  nincs adatunk, hogy ki és milyen céllal utazott vele 2019. június 15-én és 16-án Szkiátoszra, és július 27-én Tunéziába – áll az N1 televíziónak eljuttatott válaszlevélben, amelyben arra utasították a televízió képviselőit, hogy az állami repülőgépek útjai kapcsán a kormány repülőgép-szolgálatánál érdeklődjön.

A Főtitkárság válaszát követően a televízió szerkesztőségét maga Rasim Ljajić kereskedelmi és idegenforgalmi miniszter kereste fel, és tájékoztatta, hogy július 27-én ő használta a repülőt, ugyanis Bédzsi Káid esz-Szebszi tunéziai elnök temetésére utazott.

Az N1 azt is közölte, hogy a kormánygép augusztus 5-én és 12-én a törökországi Antalyába repült, és még aznap vissza is tért. Utóbb kiderült, akkor Ivica Dačić külügyminiszter használta a repülőt, lévén, hogy Mevlüt Çavuşoğlu, török külügyminiszterrel volt tárgyalása. A két külügyminiszter augusztus 11-én ült tárgyalóasztalhoz.

A televízió figyelmét az keltette fel, hogy az állami repülőgéppel különböző egzotikus helyekre utazik valaki. Így július közepén valaki Szkiátosz görög szigetre utazott, ám erről az útról nincs semmilyen hivatalos feljegyzés.