2024. április 25., csütörtök
ZOMBORI NÉMET EGYESÜLET

Tábor tábor hátán

Éppen hogy befejeződött a zombori Gerhard Német Humanitárius Egyesület filmtábora, kezdődött a cirkusz tábor.

A filmkészítők az idén hetedik alkalommal jelentek meg a Vöröskereszt monostorszegi  táborában, hogy a zombori Gerhard egyesület szervezésében képezzék tovább magukat a diákfilmezésben. A német nyelvű médiatáborba az idén csaknem 40 résztvevő érkezett Szerbiából, Magyarországról, Romániából, Horvátországból és Németországból.

A 14 és 16 év közötti fiatalokat nyolc média- és színházpedagógus oktatta a filmkészítés minden szakaszáról, a hang- és képrögzítés módszertanáról, a művészi ábrázolásról, illetve a drámai megformálásról. A tábor résztvevői külön csoportokat alkotva négy rövidfilmet készítettek, amelyeket a záróprogram keretében a közönségnek is bemutatnak.

Ugyanitt, a monostorszegi táborhelyen vasárnap zárul a német egyesület Cirkusz elnevezésű nemzetközi tábora, amelyen a már említett országokból 30 fiatal vesz részt. A 12–17 éves táborozók a német nyelvhasználat tökéletesítése mellett cirkuszi szimulációs képzésen vesznek részt. Három cirkusztanár foglalkozik velük, zsonglőrködnek, tárgymanipulációt végeznek, de kötéltáncot és kötélugrást is gyakorolnak.

Az elsajátított gyakorlatokról vasárnap este adnak számot a monostorszegi táborban.