2024. április 23., kedd

Zverevvel az 50-ért

Miomir Kecmanovićra egyre jobban odafigyel a teniszvilág. A 20. születésnapjához közeledő belgrádi nagyon jó játékkal nyert Cincinnatiban, és két játszmában múlta felül a kimondott esélyesnek tartott egy évvel még fiatalabb kanadai Felix-Auger Aliassimet. Kecmanović háromszor breakelt, a kanadainak pedig egyetlen esélye sem akadt, hogy elnyerje a szerbiai kezdőütését.

Az új pontokkal Kecmanović az élőben alakuló ranglistán feltört az 51. helyre, és már biztos, hogy az 55-nél alacsonyabbra nem eshet vissza. Ha viszont meg tudná lepni a német Alexander Zverevet is – aki legyőzi Feliciano Lopezt és Auger-Aliassimet, senki ellen sem esélytelen – bejutna az 50 legjobb közé, megelőzné Filip Krajinovićot, és ő lenne Szerbia negyedik teniszezője.

Az este kezdett Cincinnatiban Györe László, aki az idei terveit már régen felülszárnyalta, ám 2019-ben még lehetne egy-két nagy dobása. Az éjjel indult a címvédő Novak Đoković is, első ellenfele pedig az amerikai veterán Sam Querrey volt, akivel 8:2-re áll a mérlege. Három éve már nem játszottak, legutóbb 2016-ban Wimbledonban az amerikai nyert, és akkor kezdődőtt Novak csaknem két éves gyönge sorozata.

Meglepetés Marin Čilić rajtveresége, míg Andy Murray, az elvárásoknak megfelelően, hét hónap utáni első meccsén még messze járt egykori formájától.

A nőknél az éjjel kapcsolódott be a versenybe néhány magasan rangsorolt kiemelt, és nem kis meglepetés, hogy a műsor szerint Serena Williams is játszott, noha csak két napja szavai szerint elviselhetetlen fájdalmak miatt kénytelen volt feladni a torontói döntőt.

A vancouveri challengeren Viktor Troicki az 1. fordulóban erőnyerő volt, Cordenonsban Piros Zsombor vette az első akadályt, Balázs Attila pedig 3. kiemeltként csak a második közben rajtol. Meerbuschban Peđa Krstin a 3. kiemelt, és a rajton ő is szabad volt.

A kis tornákon Olga Danilović Lipcsében a selejtezőből vár ellenfelet, az amerikai Concordban Nina Stojanović és Stollár Fanny táblára jutottak, Vancouverben pedig az éjjel Babos Tímea a kanadai Eugenie Bouchard-ral kezdett.