2024. április 25., csütörtök

Kaunasban is győzelem

A hazai siker után idegenben is megverte Litvániát a szerb kosárlabda-válogatott, az Aleksandar Đorđević vezényelte csapat pontgazdag találkozón 95:91-re nyert a Kaunasban rendezett felkészülési meccsen.

A két leendő vb-szereplő gárda közül ismét a litvánok kezdtek jobban, a belgrádi meccshez hasonlóan nagy előnyt szereztek az első percekben (20:11), ám a szerbek most hamarabb reagáltak, a negyedet 22:20-ra zárták. A második tíz percben belendültek az NBA-játékosok, Bogdanović szórni kezdte a pontokat, Jokić uralta a gyűrűk alatti területet, Szerbia 45:37-tel fordult. A harmadik negyed ismét a házigazdáról szólt (34:24), Litvánia minimális előnnyel (71:69) kezdhette a zárónegyedet, amelyben azonban a Sasok kiváló dobóteljesítménnyel megfordították az eredményt. A hajrá döntő támadásaiban a remek napot kifogó Bogdanović villogott, a Sacramento bedobója összesen 27 pontot szórt. Jokić 14-5-5-tel, Bjelica 11 ponttal fejezett.

A sikert beárnyékolják a Miloš Teodosić állapotáról érkező hírek. Az irányító a litvánok elleni első, belgrádi meccs kezdetén sérült meg, mint kiderült, évek óta húzódó kötőszövet-húzódása újult ki a bal lábfejében. A jelentések a legrosszabbat sejtetik, a játékosnak a legvalószínűbb forgatókönyv szerint ki kell hagynia a vb-t. Dragan Radovanović, a csapat főorvosa hagyott némi reményt a szurkolóknak. A szakember elmondta, MR-felvétellel bizonyosultak meg a sérülésről, most pedig néhány napos intenzív terápia következik, ami után eldől, utazhat-e Kínába a válogatott egyik alapembere.