Változások

Homolya Horváth Ágnes

2019. augusztus 15., 16:23

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

Állandó változás az életünk, és némelyiket észre sem vesszük, hogy megtörténik, a másikat meg nagyon intenzíven éljük meg. Egy nagy fordulat volt most nálunk, ugyanis a lányaink saját szobába költöztek. Az egyik utcai szobát eddig nem használtuk, és azt újítottuk fel nekik. A régi és nedves parkettát tavaly ősszel felszedtük, és kibetonoztuk a helyiséget, a folytatás pedig most júliusban következett. A szobafestő átfestette, egy másik mester lerakta a laminált padlót, az ablak átfestésének meg mi ugrottunk neki. Jó nagy hatszárnyas ablak lévén sokáig csak smirgliztük a felületeket, aztán többször le kellett alapozni, mire végre eljutottunk a lakkozásig. Még most sincs minden szárny készen, de a lányok már nem győzték a várakozást, és szombaton birtokukba vették a szobát. Ez azt jelentette, hogy a közös hálószobánkból mindkettőjük ágyát átcipeltük, az öcsém segítségével átvittük a szekrényeket, a lányok összes ruháját átválogattuk, bepakoltuk, meg a milliónyi játékkal is ugyanezt tettük. Mert játék az mindig mindenütt van, de legtöbb a nappaliban, hiszen az a ház központi része, és mivel egy légtérben van a konyhával, ott éljük az életünket. Szóval nagyon nagy szelektálást végeztünk, csoportosítottuk a babázós játékokat, a főzőcskés dolgokat, külön raktuk a már nem nagyon használatosakat, és a legvégén maradt egy rakás kacat, aminek fele gyakorlatilag szemét, a többi meg az a kategória, ami még esetleg jó lesz valamire. Persze a lányok mindenhez ragaszkodnak, ők minden apróságról tudják, hogy minek a része, minek az elveszett darabja, vagy mire lehetne esetleg használni.

(Illusztráció – Pixabey.com)

Óriási boldogság töltötte el őket a lányszobába való költözéstől. Egész nap lelkesen pakoltak és csinosították a környezetüket. Ágytakarót tettek az ágyakra, színes párnákkal díszítették, a kedvenc plüss állataikat is sorba rakták, a szekrényre saját bekeretezett fényképeiket tették ki, sorba rakták a könyveiket, a hajcsatokat meg hajfogókat mintegy kiállításként egymás mellé rakták a komódon, kis tükröt vittek be, meg fésűt, hogy ott is fésülködhessenek. A rádiót is bevitték, mert, ha jönnek a barátnők, zenét is hallgatnak, szemetesnek a sarokba betettek egy műanyag kis vödröt és a babzsákot is magukkal vitték. Még jó, hogy 20 négyzetméter a szoba, volt elég helyük rendezkedni. Amikor úgy ahogy elkészültünk, leültek az új lepkés szőnyegükre és megelégedéssel néztek körbe. Teli voltak jó érzéssel, nagyon tetszett nekik az eredmény. Sokáig is terveztük, hosszú hónapokon át beszélgettünk róla, hogy milyen legyen, ők választották ki a fal színét is, Eszter rózsaszínt akart, Juli kéket, és mindkettő lett, az ágyaikat egymás mellé raktuk, hogy ha éjjel felébrednek, közel legyenek egymáshoz, a sarokba meg betettünk egy alig világító lámpát, hogy ha alszanak se legyen teljes sötétség.

Az első éjszaka azért senkinek sem volt könnyű. Nekünk fura volt, hogy a hálószobánkból kikerült a két ágy, és a lányok nem szuszognak ott mellettünk, bennük pedig az egyedül alvás váltott ki izgalmakat. Este ugyanúgy együtt olvastunk mesét, mint szoktunk, megvártam, hogy elaludjanak és akkor jöttem ki a szobából. Éjszaka azonban mindketten felkeltek, pedig nem nagyon szoktak. Először Eszter jött át, aztán Juli is felébredt, végül úgy keltünk fel, hogy apa és a nagyobbik a lányszobában volt, én meg a kisebbik a régi hálóban. Aztán a következő éjszaka, meg az az utáni már könnyebben ment, a szobát is belakják, jobban magukénak érzik, és a nagy izgalom is elmúlik, így éjjel is nyugodtabban alszanak.

Hát, ilyen izgalmas és örömteli változások vannak mostanában felénk.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége