2024. április 23., kedd

Megölte apját, majd öngyilkos lett

Családi tragédia Törökkanizsán

A gyanú szerint Damir Terzin 40 éves törökkanizsai lakos konyhakéssel megölte 67 éves magatehetetlen, agyvérzés miatt néhány éve tolókocsiba kényszerült édesapját, Svetislav Terzint, majd gyógyszerrel (maréknyi nyugtatót, Bensedint vett be) öngyilkosságot követett el.

Az elmúlt hétvégén bekövetkezett tragédia a család törökkanizsai házában történt. A férfi egy nagyobb késsel leszúrta apját, majd a jelekből ítélve gyógyszerek és alkohol kombinációjával végzett önmagával. A két áldozatot, az apa és a fia holttestét az egyik szomszéd találta meg, és értesítette a rendőrséget.

A holttesteket Újvidékre, a kórbonctani intézetbe szállították, hogy megállapítsák a halál pontos okát. A helyszínelés első eredményei arra utalnak, hogy a férfi megölte apját, majd saját magával is végzett, a családi tragédia körülményeire azonban csak a nyomozás befejezése után derül fény. A sajtószervek arról is beszámoltak, hogy Damir édesanyja, a 64 éves Ljiljana Terzin tíz nappal korábban a katolikus temetőben követett el öngyilkosságot a férje pisztolyával.

A szomszédok tudni vélik, hogy a családban már korábban megromlottak az egymás közötti viszonyok, gyakoriak voltak a veszekedések. Damir azzal vádolta az édesanyját, hogy őmiatta, az apjához való nem megfelelő viszonyulása miatt betegedett meg az apja. Ljiljana öngyilkossága után Damir és édesapja egyedül éltek a törökkanizsai családi házban. A szomszédok elbeszélése alapján meglehetősen zárkózott volt, de erősen kötődött az apjához, az édesanyjával azonban rendszeresen konfliktusba keveredett, még azt is tudni vélték, hogy időnként meg is verte. A súlyos családi tragédia részletei, a gyilkosság indítéka talán sosem fog kiderülni.