2024. április 16., kedd

Oasis a sportért

Új sportpályák készülnek Magyarkanizsán

Egy újabb IPA-projekt ad lehetőséget a sportolni vágyóknak Magyarkanizsán, ahol készül a Tisza-parthoz közeli sportpálya. A határon átívelő programban új sportpályák épülnek lelátóval, és felújítják a műfüves pályát.

Hétfőn délelőtt Fejsztámer Róbert, magyarkanizsai polgármestere és helyettese, Nebojša Rakić megtekintette az eddig megvalósult munkálatokat, ahol a projektmenedzser, Molnár Makai Krisztina elmondta, hogy Magyarkanizsa község sikeresen pályázott a határon átnyúló Magyarország–Szerbia programban 2016-ban, és ennek eredményként az Oasis projektben 91 ezer eurós a keretösszeg. Az Uniótól 77 500 eurót kapnak, Magyarkanizsa községnek pedig az előfinanszírozásra, az önrész biztosítására 13 500 eurót kellett szánnia, amit a projekt során a tartományi pénzügyi titkárságnál pályázott meg, és meg is kapta, így sikeresnek mondható a tavaly májusban elkezdődött és jövő februárban fejeződő projekt.

– Nagy örömünkre, a sikeres pályázatnak köszönhetően új, aszfaltos sportpályát építettünk, amely a kézilabdásoknak és a kispályás focistáknak tesz majd jó szolgálatot, továbbá egy fél és egy egypalánkos kosárlabdapályát, illetve felújítottuk a műfüves pálya felületét. Az itt található ligeterdő urbanisztikai tervét is módosítottuk, valamint kidolgoztuk egy ifjúsági szálló ötlettervét és az építkezési engedélyhez szükséges tervét – mondta a polgármester.

Fejsztámer Róbert polgármester örömét fejezte ki a látványos fejlődés kapcsán:

– Az elmúlt egy évtizedben Magyarkanizsa község híres volt arról, hogy számos sikeres uniós pályázatot tudhat maga mögött. Ez a terület hosszú távon egy ifjúsági sport- és rekreációs központ lehet, ehhez készítettünk terveket, és természetesen a tervek mellett pályákat is, amelyeket hamarosan birtokba is vehetnek a fiatalok, és nem csupán a fiatalok.

A nagy értékű beruházás első fázisában a pályák elkészültek, de tervben van a folytatás is, ami a kísérőlétesítmények kialakítását foglalja magában.