2024. április 23., kedd
SZENTTAMÁS

Jó ütemben halad a Verbász felé vezető főút felújítása

Fotó: G.D.

Fotó: G.D.

A nagy hőség ellenére is jó ütemben folynak a munkálatok a Szenttamás és Verbász közötti M3-as főút felújítását illetően. Erről győződtünk meg hétfőn, amikor az autópályánál lévő felüljáró közelében megtekintettük az útászokat.  Mint a helyszínen hallottuk, az egyébként intenzív teher- és gépjárműforgalom miatt  több esetben is foltozták a kétsávos, csaknem 10 kilométeres főutat, azonban mindez csak ideiglenes megoldás volt. A teljes felújítás valamivel több, mint egy  hónapja kezdődött, és ez alatt az idő alatt Szenttamás nyugati részén mintegy 4 kilométer hosszúságban a jobb oldali sávot sikerült befejezni. Az új út szélesebb lesz, és megfelelő alapot, valamint teljesen új aszfaltburkolatot kap.

A munkálatokhoz szükséges engedélyeket a szerbiai Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium biztosította, a befektető a Szerbiai Utak Közvállalat, a kivitelező konzorcium pedig a szabadkai Vojput és a szabácsi Jugokop-Podrinje vállalat.

A felújítási munkálatokra 10 hónapot irányoztak elő. Ez alatt az idő alatt a közlekedés több helyen csak az egyik sávon zajlik, ezért megfelelő közlekedési jelekkel külön óvatosságra hívják fel a járművezetők figyelmét.