2024. április 19., péntek

Drága jegyek a semmiért

Az utolsó helyig megteltek a torontói és montreali centerpályák nézőterei a rangos tornák serlegmeccseire, ám a méregdrága belépőjegyek tulajdonosai semmit sem kaptak cserébe. A két döntő együttesen 90 percet tartott, aki pedig a női döntőre negyed órát késett, éppenséggel semmit sem látott a teniszből.

Bianca Andreescu (Fotó: Beta/AP)

Bianca Andreescu ilyen gyorsan még nem nyert serleget... (Fotó: Beta/AP)

A kanadai Bianca Andreescu és a volt világelső Serena Williams ugyanis csak 19 percet játszottak, amikor az amerikai veterán hátizomsérülésre hivatkozva feladta, míg Danil Medvegyev csak az első játékban volt Rafael Nadal méltó ellenfele, és az utolsó hét játékot, szimbolikus ellenállást nyújtva, zsinórban veszítette el.

A 19 éves Andreescu Indian Wells után rövid, de máris tartalmas pályafutása második rangos trófeáját nyerte, amivel feltört a ranglista 14. helyére, majd azon nyomban lemondta az e heti játékot Cincinnatiban, hogy minél jobban felkészüljön a két hét múlva kezdődő US Openre. Érdekes egyébként, hogy a sérülten visszalépett Serena neve még mindig ott szerepel az ohiói torna tábláján...

Nadal kihasználta Đoković és Federer távollétét, és a kedvező sorsolást is, és megszerezte a csúcsot javító 35. serlegét az 1000-es tornákon, összesen pedig a 83. trófeáját. A spanyol a héten is szép eséllyel indult volna Cincinnatiban, hisz a sorsolás szerint az elődöntőig nyitott volt előtte az út, míg a másik oldalon Đokovićnak és Federernek kezdettől fogva igényes meccsei lehetnek. A spanyol azonban visszalépett, és most ő ad alkalmat a másik két nagynak.

Cincinnatiban a spanyol veterán Feliciano Lopez feletti győzelemmel – az első játszma rövidítésében 3:5-ről fordított – táblára jutott a 19 éves Miomir Kecmanović, és az este az 1. fordulóban a még fiatalabb kanadai Felix Auger-Aliassime-mal játszott. Egyszer, 2018-ban a lyoni challengeren, már találkoztak, és akkor a kanadai nyert. Kiesett viszont az első akadályon Dušan Lajović, aki sem az első, sem pedig a harmadik játszmában nem használta ki a John Isner elleni breaklabdákat. Györe László ma az argentin Diego Schwartzmannal kezd, Đoković pedig a Querrey–Herbert meccs befejeztével tudja meg, hogy ki lesz az első riválisa.