2024. április 25., csütörtök
VÍZILABDA – ZENTA

Lehetett volna jobb is...

A hétvégén lezárult a hazai II. vízilabda liga alapszakasza, a Zenta csapata az utolsó két fordulóban is vereséget szenvedett – szombaton a Proletertől (18:10), vasárnap pedig a Vind sporttól (17:11) kapott ki – és az utolsó előtti helyen zárta az északi csoport küzdelmeit, így – a várakozásoknak megfelelően – a négyes döntő közelébe se került. Tóth László vezetőedző már az idény előtt sem táplált hiú ábrándokat a fiúk szereplésével kapcsolatban, tisztában volt gárdája lehetőségeivel, ugyanakkor kicsit más hozzáállást várt a fiúktól.

Sajnos az idén sem vették komolyan az átigazolási szabályzatot, hiába szerepelt benne, hogy klubonként csak három idegenlégiós szerződtethető, a legtöbb csapat valami úton-módon túllépte a keretet. Mindent egybevetve, elégedett vagyok a szerepléssel, igaz, a Polet ellen jobb játékot, legalább hazai győzelmet vártam. A belefektetett munkát és a felkészülést figyelembe véve reális az elért eredmény, ugyanakkor kicsit csalódott vagyok, érettebb hozzáállást vártam a csapattól. Annak örülünk, hogy a fiatalok a végére belejöttek, és felnőttek a feladathoz. Az utolsó fordulókra szépen összecsiszolódtunk – mondta Tóth.

A Tisza-parti tréner ugyanakkor érezhetően keserűen nyilatkozott, gárdája az utolsó mérkőzéseken mutatott játéka azt igazolja, rendes munkával az idei kiírásban is előkelőbb helyen végezhettek volna. A megfelelő önkritika hiányában nem is lehet könnyű csapatot építeni, hiábavaló a rendszer, illetve az ellenfél összeállításának, játékoskeretének bírálata, ha a játékosok maguk nem hajlandóak lelkiismeretes hozzáállást tanúsítani...

Az északi csoportot egyébként a nagybecskereki Proleter nyerte a pancsovai Mladost előtt, míg a délieknél az újbelgárdi Vukovi és Kraljevo kvalifikált a négyes döntőbe, melynek a hétvégén majd Belgrád ad otthont. A szombati elődöntőben NBG Vukovi–Mladost és Kraljevo–Proleter találkozókat rendeznek, a fináléra pedig vasárnap kerül sor.