2024. március 28., csütörtök

Murray Cincinnatiban tér vissza

Újra együtt a nagy négyes. Cincinnatiban az 1000-es tornán Novak Đokovićhoz, Rafael Nadalhoz és Roger Federerhez csatlakozik a volt világelső, háromszoros Grand slam-bajnok és kétszeres olimpiai aranyérmes brit Andy Murray, aki szabad kártyát kapott az egyénire, ami első meccse lesz az Australian Open óta. Murraynek a rajton nehéz dolga lesz, hisz a francia veterán Richard Gasquet-t kapta a sorsoláson. A brit kijelentette, hogy ettől a meccstől függ, hogy kér-e külön meghívót az US Openre.

A címvédő és világelső Đokovićnak Ohioban igényes a sorsolása. A rajton erőnyerő, a 2. fordulóban Sam Querrey vagy Pierre-Hugues Herbert, a nyolcaddöntőben John Isner, a negyeddöntőben Karen Hacsanov, Fabio Fognini vagy Nick Kyrgios, az elődöntő pedig Federer, Sztefanosz Cicipasz vagy Danil Medvegyev következhet. Az alsó ágon kevesebb a nagy név, csupán Nadal, Dominic Thiem, Alexander Zverev és Kej Nisikori tartozik az esélyesek közé. Dušan Lajović az éjjel Isnerrel játszott, Györe László pedig az argentin Diego Schwartzmannal kezd.

A selejtezőben nem járt sikerrel Fucsovics Márton, akit a mindhárom breaklabdát kihasználó ausztrál Alex Popyrin gyűrt le, Miomir Kecmanović viszont legyőzte a francia Antoine Hoangot, és az este a spanyol veterán Feliciano Lopez-szel csatázott a tábláért.

A nőknél nincs sem szerbiai sem magyar a mezőnyben, a 2. fordulóban pedig lehetségesek a S. Williams–Kenin és Ka. Plišková–Andreescu rangadók.

Montrealban, míg a torontoi női tornán Serena Williams visszavágott az új világelső Naomi Oszakának a két korábbi vereségért, az elődöntőbe pedig nem kis meglepetésre még a 27. Kenin, a 29. Andreescu, és a 91. Marie Bouzková jutott. A serlegért az éjjel Serena és Andreescu játszottak.

Montrealban a péntek esti eső Nadal kezére játszott, hisz Gael Monfils – miután megnyerte az elnapolt meccset Roberto Bautista ellen – Nadallal szemben ki sem állt, aki így az éjjel az első 1000-es döntőjébe jutott orosz Medvegyevvel csatázott a trófeáért.

MONTREAL – A férfitorna negyeddöntőjében: Nadal–Fognini 2:6, 6:1, 6:2, Monfils–Bautista 6:4, 3:6, 7:6, Medvegyev–Thiem 6:3, 6:1, Hacsanov–A. Zverev 6:3, 6:3, elődöntő: Nadal–Monfils – küzdelem nélkül, Medvegyev–Hacsanov 6:1, 7:6.

TORONTO – A női torna negyeddöntőjében: Kenin–Szvitolina 7:6, 6:4, Andreescu–Ka. Plišková 6:0, 2:6, 6:4, S. Williams–Oszaka 6:3, 6:4, Bouzková–Halep 6:4 – feladás, elődöntő: Andreescu–Kenin 6:4, 7:6, S. Williams–Bouzková 1:6, 6:3, 6:3.

CINCINNATI – A férfitorna selejtezője 1. fordulójában: Kecmanović–Hoang 6:3, 6:4, Popyrin–Fucsovics 6:1, 6:4.

MANERBIO – A challenger negyeddöntőjében: Coria–Piros 6:4, 6:4.

HECHINGEN – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Danilović–Korpatsch 6:1, 6:3, elődöntő: Danilović–Melnyikova 6:1, 6:3, döntő: Haas–Danilović 6:2, 6:1.

CHISWICK – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Arn–Özgen 6:2, 6:3, elődöntő: Kerkhove–Arn 7:5, 6:4.