2024. március 28., csütörtök

Változik Újvidék vérképe

A limáni Stefan Despota sugárút újjáépítésébe tavaly novemberben kezdtek bele a Put közvállalat munkásai, a munkálatoknak hamarosan vége. Tegnapelőtt a helszínen járt Miloš Vučević polgármester munkatársaival és bejelentette, hogy az útszakaszt a hónap derekáig átadják a forgalomnak.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

– A hatalmas, ifjúsági-művelődési negyed kiépítését szabályozó projektum részeként rekonstruáltuk ezt az útvonalat, ha megépül ez a negyed, teljesen meg fogja változtatni a város „vérképét”. Arra gondolunk, hogy a művelődési-művészeti alkotómunkával foglalkozók, akárcsak az információs technológiák szakemberei, a régi mesterségeket űző kézművesek, az ifjúsági szervezetek és még sokan mások a mostaniaknál sokkal jobb körülmények között végezhetik majd tevékenységeiket. A kreatív negyednek gyűjtőszerepe lesz. Megkezdtük az OPENS épületének az építését is itt – jelentette be a polgármester. Vučević büszke arra, hogy a Limáni parkban kiépült egy játszótér a közeli helyi közösség kérelmére, arra, hogy a már meglévő skateparkot teljesen felújítják, valamint, hogy hamarosan kiépítenek itt egy mini skateparkot és egy kosárlabdapályát is.

A szóban forgó útszakasz alatt most vadonatúj közműhálózat húzódik, egy szivattyúállomást is kiépítettek, rendezték a zöld területeket, új megvilágítást helyeztek el itt. A munkálatok – beleértve egyéb, környező, területrendezési tevékenységeket is – negyed milliárd dinárt emésztettek fel. Hamarosan lebontják majd a Szabadság híd közelében lévő trafóállomást, és megkezdik a valamikori Petar Drapšin gyárnegyeden belül húzódó utcácskák rekonstrukcióját.