2024. március 28., csütörtök
LABDARÚGÁS - SZUPERLIGA

A Čukarički sem jelentett akadályt a TSC-nek

Négyből négy győzelemmel a TSC vezeti a szerb Szuperligát
Fotó:Fehér Miklós

Fotó:Fehér Miklós

Fotó:Fehér Miklós

Fotó:Fehér Miklós

Fotó:Fehér Miklós

Fotó:Fehér Miklós

Fotó:Fehér Miklós
Eseménydús meccsen 1:0-ra nyert Zentán a TSC az El-selejtezőt is megjárt belgrádi Čukarički ellen. A városi stadionban 1000-1100 néző követte az eseményeket a rekkenő hőségben. Az első félidőben gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy a Čukarički más szintet képvisel, mint a topolyaiak korábbi ellenfelei. Helyzetek egyik és másik oldalon is adódtak, a 12. percben Szilágyi lőtt a tizenhatos vonaláról, a labda azonban épphogy a kapu mellé repült.
A vendégeknél főleg Owusu veszélyeztetett, de Nenad Filipović mindvégig résen volt. A 27. minutumban a hazaiak gólt szereztek, de a játékvezető les miatt - jogosan - nem adta meg a találatot. Pár pillanattal később Arsenijević a felső lécet lőtte telibe, a másik oldalon pedig Tedić fejese zavarta meg a TSC védelmét. Az első félidő ráadásában Kovács lövését újfent Filipović hárította.
A szünet után Birmančević bivalyerős löketét védte a kékek hálóőre, az 53. percben pedig megszületett a meccs egyetlen gólja: a középpályán elcsent labda a jobb szélen kötött ki, ahonnan Arsenijević mesterien tálalt Milićević elé. A TSC nyolcasa nem hibázott, higgadtan gurított a kapu közepébe. A 65. percben tizenhatoson belüli kezezés miatt tizenegyeshez jutott a hazai gárda, de Lukić gyenge próbálkozását Belić védte.
A hátralevő időben a Čukarički fiataljai mindent megtettek az egyenlítésért, de nagyobb lehetőség nem tárult eléjük.
A TSC négy forduló után négy győzelemmel, 10 rúgott és három kapott góllal százszázalékos mérleggel rendelkezik a Szuperligában. A topolyaiak jövő héten Újvidéken vendégeskednek a Vojvodina otthonában, míg a Čukarički a Proletert fogadja.